Στις 20-21 Μαΐου το α2-innohub στην Αθήνα και το π1-innohub στην Πάτρα θα φιλοξενήσουν ένα δημιουργικό “μαραθώνιο” για φοιτητές, νέους επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές και νέους επαγγελματίες, οι οποίοι θα συναγωνιστούν σε ομάδες στο πλαίσιο του διαγωνισμού ActInSpace.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός στο κοινό και χωρίς κόστος συμμετοχής, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Οι ενδιαφερόμενοι σε Αθήνα και Πάτρα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 15 Μαΐου στη διεύθυνση: http://www.actinspace.org/en/inscription.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση των διαστημικών τεχνολογιών. Οι διαγωνιζόμενοι, με την καθοδήγηση εμπειρογνωμόνων και διακεκριμένων “μεντόρων”, θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο (project), το οποίο θα παρουσιάσουν σε επιτροπή στο τέλος της ημέρας.

Ο νικητής στον εθνικό διαγωνισμό της Αθήνας και της Πάτρας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό τελικό στην Τουλούζη στις 29 Ιουνίου. Η νικήτρια ομάδα του ActInSpace θα κερδίσει μια πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας με το αεροσκάφος όπου εκπαιδεύονται οι αστροναύτες της Novespace. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός ομάδων θα λάβει υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας του και τη δημιουργία της δικής του νεοφυούς εταιρείας (start-up).

O εθνικός διαγωνισμός του ActInSpace υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπό το συντονισμό του Corallia, φορέα συντονιστή του si-Cluster. To ΑctInSpace, που φέτος πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 27 πόλεις παγκοσμίως, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES), ενώ υποστηρίζεται από την Airbus Defence and Space, την Airfrance/KLM και τη Novespace.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις