Η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκάστηκε να προσαρμόσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των SUV έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της αγοράς και της οικονομίας. Έμφαση δόθηκε στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στον περιορισμό των εκπομπών των ρύπων.

Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των εταιρειών κατασκευής οχημάτων ελεύθερου χρόνου έπαιξαν παράγοντες όπως η μείωση του βάρους, η χρήση νέων συστημάτων τετρακίνησης που μεταδίδουν την κίνηση στον πίσω άξονα μόλις διαπιστωθεί απώλεια της πρόσφυσης, καθώς και η αναθεώρηση της γκάμας των κινητήρων.

Το Suzuki Vitara ανήκει στη κατηγορία των compact SUV της μεσαίας κατηγορίας. Η νέα γενιά διατίθεται και με το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης Boorsterjet 1.400 κ.εκ.

Η μονάδα παραγωγής ισχύος με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού έχει απόδοση 140 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 22,4 χλγμ. και είναι διαθέσιμη από τις 1.500 έως τις 4.000 σ.α.λ.

Πληροί τις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές EURO 6, ενώ η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,4 λίτρα/100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 127 γραμ./χλμ.

Συνδυάζεται με τελευταίας γενιάς ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση ALLGRIP. Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, υπάρχουν δυο επιλογές, εξατάχυτο μηχανικό είτε εξατάχυτο αυτόματο.

Προσφέρεται με το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού S, το οποίο, εκτός από τα στοιχεία της έκδοσης GLX, περιλαμβάνει και τα εξής: σύστημα πλοήγησης, επενδύσεις suede, Radar Brake Support, Adaptive Cruise Control, νέα εμπρός μάσκα, μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, ασημί σατινέ εξωτερικούς καθρέφτες και κόκκινου χρώματος κάλυμμα προβολέα LED.

Το Suzuki Vitara 1.4 S DICT κοστίζει 24.522 ευρώ, με το όφελος της απόσυρσης. Το αυτόματο κιβώτιο χρεώνεται επιπλέον 2.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις