Η Volvo παρουσιάζει στην Ισπανία το νέο μοντέλο S90. Πρόκειται για ένα μεγάλο σεντάν, το οποίο διαθέτει εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας. Ειδικότερα το πολυτελές σουηδικό αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist.

Αυτό το σύστημα εφαρμόζει αυτόματα απαλές κινήσεις στο τιμόνι, για να διατηρεί το αυτοκίνητο μέσα στη διαγράμμιση της λωρίδας κυκλοφορίας σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου έως τα 130 χλμ./ ώρα, χωρίς την οποιαδήποτε μεσολάβηση του οδηγού και χωρίς πλέον να χρειάζεται το αυτοκίνητο να ακολουθεί κάποιο άλλο όχημα. Το Pilot Assist αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την εντελώς αυτόνομη οδήγηση και συμπεριλαμβάνεται στα πιο εξελιγμένα συστήματα, τα οποία αποσκοπούν στην αύξηση της ασφάλειας κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Επίσης, το νέο S90 εισάγει στη κατηγορία του μια ακόμη λειτουργία στο πρόγραμμα ασφάλειας City Safety, την ανίχνευση μεγάλων ζώων. Πρόκειται για ένα σύστημα ικανό να εντοπίζει μεγάλα ζώα όπως το άλογο, η αγελάδα, το ελάφι κλπ., κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Όπως και στην ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, η τεχνολογία προσφέρει όλα τα γνωστά από άλλες εφαρμογές της Volvo επίπεδα προειδοποίησης αλλά και αυτόματης πέδησης αν κριθεί αναγκαίο, για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Επιπλέον, στην εξέλιξη του S90 έχει χρησιμοποιηθεί και ο προηγμένος εξομοιωτής πλαισίου Vi-Grade, στον οποίο πρόσφατα επένδυσε η σουηδική μάρκα. Το νέο S90 θα είναι διαθέσιμο και με υβριδικό σύστημα κίνησης. Η έκδοση T8 Twin Engine plug-in απαρτίζεται από έναν ισχυρό βενζινοκινητήρα και έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα να φορτίζονται οι μπαταρίες από το ηλεκτρικό δίκτυο μέσω μιας πρίζας.

Η Volvo έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια για την σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή νέων μοντέλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις