Το νέο Abarth 124 spider, διατίθεται ως χάτσμπακ ή κάμπριο, καθώς και σε τρία επίπεδα εξοπλισμού 595, 595 Turismo και 595 Competizione, που αντιστοιχούν σε τρία επίπεδα ισχύος κινητήρα και άλλων βελτιώσεων.

Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες είναι η αυξημένη ισχύς του κινητήρα T-jet 1.4 που έχει τοποθετηθεί στις εκδόσεις 595 και 595 Turismo. Η πρώτη αποδίδει 145 ίππους και 20,6 χλγμ. μέγιστη ροπή, ενώ η δεύτερη αγγίζει τους 165 ίππους και 23,2 χλγμ. Επιπλέον, η τελευταία είναι εφοδιασμένη με μία τουρμπίνα Garrett.

Το νέο Abarth 595 εξοπλίζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.), το οποίο βελτιώνει την πρόσφυση σε ακραίες συνθήκες. Διασφαλίζει την επαρκή μεταφορά ροπής μεταξύ των εμπρός τροχών όταν και οι δύο έχουν λιγότερη πρόσφυση. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι η διαφορετική ταχύτητα στην έξοδο από στροφή αντιμετωπίζοντας υψηλές πλευρικές δυνάμεις. Ο εξοπλισμός αυτός επιτρέπει στον οδηγό να εξισορροπήσει και να μειώσει την υποστροφή.

Στο εξωτερικό, το νέο Abarth 595 έχει νέα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τις επιδόσεις. Το εμπρός μέρος, για παράδειγμα, επανασχεδιάστηκε και τώρα διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα η οποία αυξάνει την ψύξη του κινητήρα κατά 18%.

Οι μηχανικοί της Abarth εργάστηκαν επίσης στον πίσω προφυλακτήρα δημιουργώντας έναν αναβαθμισμένο διαχύτη.
Τα πολυελλειπτικά κάτοπτρα των εμπρός φώτων είναι επίσης νέα, και μαζί με τα φώτα ημέρας LED είναι στάνταρ στην έκδοση 595, ενώ οι προβολείς Xenon διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων Turismo και Competizione. Εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα φωτός και αποδοτικότητα, όντας σχεδόν τρεις φορές πιο φωτεινά και μεγαλύτερης διάρκειας από τα πιο κλασσικά συστήματα φωτισμού αλογόνου.

Οι νέες 17’’ ζάντες αλουμινίου Granturismo (στάνταρ στο Turismo) είναι 7% ελαφρύτερες και διαθέτουν 50% μεγαλύτερη επιφάνεια ψύξης, έχοντας ως αποτέλεσμα και την ενίσχυση του συστήματος πέδησης.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ραδιόφωνο Uconnect 5″ με οθόνη αφής και υπηρεσίες Live Uconnect στον βασικό εξοπλισμό. Για πρώτη φορά εμφανίζονται στην γκάμα το Uconnect 7″ HD, μια γρήγορη πλατφόρμα με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και πλοήγηση. Το σύστημα Uconnect 7″ HD διατίθεται με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και Abarth Telemetry για μέτρηση οδηγικών επιδόσεων με προφορτωμένη χαρτογράφηση πιστών με σκοπό τη μελέτη του στυλ οδήγησης και την βελτίωσή του.

Τα αποτελέσματα και η πρόοδος του κάθε οδηγού μπορούν φυσικά να μοιραστούν στις σχετικές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Διαθέσιμα για το Uconnect 7″ κατόπιν παραγγελίας θα είναι και τα Apple CarPlay και Google Android Auto που θεωρούνται οι smartphone λύσεις για Apple iOS και Android, επιτρέποντας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και στο περιεχόμενο του smartphone μέσω της οθόνης αφής. Το νέο Abarth 595 θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά στις αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις