Παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει επαναλάβει τη δέσμευσή της για τα τηλέφωνα των Windows, υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν την στρατηγική της εταιρείας, επικρίνοντας την προσέγγιση που μας αφήνει με σχεδόν καμία ιδέα για το τι υποτίθεται ότι θα συμβεί στη συνέχεια.

Οι φήμες λένε ότι δεν θα κυκλοφορήσουν άλλες συσκευές Lumia, με τη Microsoft να έχει αποφασίσει να υποστηρίξει μόνο το οικοσύστημα των Windows 10 Mobile και να επικεντρωθεί σε αυτό που θα μπορούσε να είναι η επιφάνεια του τηλεφώνου, μια εμβληματική συσκευή που θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2017.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα Windows 10 Mobile είναι ακόμα ζωντανά, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην σταματάει τη CEO από το να παραδεχθεί ότι η εταιρεία απέτυχε στη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας.

Σε σχόλια που έγιναν μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του LinkedIn, η Satya Nadella εξήγησε ότι η Microsoft εξακολουθεί να επικεντρώνεται στις προσπάθειες για τα κινητά, ακόμη και αν η προηγούμενη στρατηγική της απέτυχε.

«Είναι αναμφισβήτητο ότι χάσαμε πραγματικά το κομμάτι του κινητού, ως εκ τούτου, το καταλαβαίνουμε , έχουμε μια ιδιαίτερη θέση στην κινητή σήμερα, που είναι πιο σχετική με τις επιχειρήσεις και που μπορούμε να έχουμε περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη διαχείριση και μεγαλύτερη παραγωγικότητα, θα εστιάσουμε σε αυτό , αλλά είμαστε ήδη στο επόμενο μεγάλο βήμα»

Τα Windows είναι πλέον μια υπηρεσία.

Επιπλέον, σχολίασε επίσης για το μέλλον των Windows, επαναλαμβάνοντας τα λόγια που ο ίδιος έχει πει για σχεδόν κάθε παρόμοια περίσταση: Τα Windows δεν είναι πλέον μόνο ένα λειτουργικό σύστημα, αλλά μια υπηρεσία, και αυτό είναι όπου η εταιρεία θα πρέπει να επικεντρωθεί για τα προσεχή χρόνια.

Η στρατηγική της Microsoft για τα Windows 10 φαίνεται να έχει λειτουργήσει μέχρι και σήμερα, με περισσότερα από 300 εκατομμύρια συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των υπολογιστών και των smartphones, που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα.

Η εταιρεία περιμένετε επίσης να παραδώσει μια σημαντική ενημέρωση για όλες τις συσκευές τον επόμενο μήνα.

Πηγή: SecNews.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις