Η Vantage GT12 Roadster που έγινε έπειτα από ειδική παραγγελία πελάτη, είναι το πιο extreme open-top μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin. Όλα αυτά χάρη στους 600 PS από τον ατμοσφαιρικό V12 και το ενισχυμένο σασί που είναι σχεδιασμένο για συνθήκες πίστας.

Εξελίχθηκε από την «Q by Aston Martin» σε μία περίοδο εννέα μηνών και φυσικά η βάση της αποτελείται από την Vantage GT12 Coupe. Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ακόμα περισσότερη συγκίνηση χάρη στο «open-top» αμάξωμα και η πρόσβαση στην… φιλαρμονική του ατμοσφαιρικού V12 των 6 λίτρων είναι ακόμα καλύτερη.

Όπως και η Coupe, η Roadster διαθέτει διχρωμία στο αμάξωμα, πολλαπλή εισαγωγής κατασκευασμένη από μαγνήσιο και διαφορετική γεωμετρία, σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο, και πάνελ στο αμάξωμα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ και το set-up της ανάρτησης είναι νέο και πιο… hardcore.

Ένας από τους λόγους που η Vantage GT12 Roadster είναι ένα τόσο σημαντικό αυτοκίνητο για την Aston, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας πελάτης της εταιρίας χρησιμοποίησε την υπηρεσία «Q by Aston Martin» με κάθε της δυνατότητα. Παλαιότερα η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιήθηκε από πελάτες μόνο για να διαμορφώσουν με πιο προσωπικό χαρακτήρα το αυτοκίνητό τους αλλά μόνο όσον αφορά στο χρώμα και στον εξοπλισμό του.

Όπως καταλαβαίνεται, πλέον η συγκεκριμένη υπηρεσία θα προσφέρει και… ιδιαίτερες επεμβάσεις σε κάθε Aston ή θα υλοποιεί ακόμα και «φιλόδοξα» project.

Πηγή: caranddriver.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις