Το Nissan GT-R είναι ένα υπέροχο supercar, το οποίο έχει διακριθεί για τις επιδόσεις του. Αξίζει όμως να ξοδέψεις 60.000 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο GT-R (στην Ιταλία) χωρίς να σκεφτείς τα μετέπειτα πάγια έξοδα που θα έχεις αφού πλέον είσαι κάτοχος ενός από τα καλύτερα μοντέλα του κόσμου;

Ο Marchettino (γνωστός youtuber και λάτρης εξωτικών αυτοκινήτων) αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο και να εξηγήσει ποια είναι τα έξοδα που χρειάζεται να κάνει κανείς, εξαιρώντας τα χρήματα απόκτησης του GT-R.

Ξεκινώντας, ο Marchettino αναφέρει ότι ένα supercar σαν το GT-R χρειάζεται να έχει φρέσκα ελαστικά, μιας και η ιπποδύναμη των 550 PS και το σύστημα τετρακίνησης «τρώνε» για… πρωινό τα λάστιχα. Άρα, ο Ιταλός youtuber υπολογίζει το κόστος των 1.250 ευρώ κάθε περίπου 3.000 χιλιόμετρα. Επίσης, το μοντέλο «πίνει» μόνο βενζίνη 100 οκτανίων και η μέση κατανάλωσή του είναι περίπου 18 lt/ 100 km. Έτσι, αναλόγως με πόσο βαρύ είναι το πόδι σου, τόσα είναι τα ευρώ που μετατρέπονται σε… CO2. Η απλή αλλαγή λιπαντικού κοστίζει 450 ευρώ και σίγουρα πρέπει να ξεχάσεις τιμές όπως «κάθε 10.000 ή κάθε 15.000 χιλιόμετρα». Μαζί με τα ελαστικά, το πεινασμένο GT-R τρώει τα φρένα και το κόστος αντικατάστασης φτάνει τα 3.600 ευρώ.

Όπως αναφέρει, το φορολογικό σύστημα της Ιταλίας είναι ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης με αποτέλεσμα το GT-R να του κοστίζει 6.000 ευρώ ετησίως. Τόσο είναι και το κόστος της ασφάλειας του ιαπωνικού supercar. Τέλος, ατυχίες δυστυχώς συμβαίνουν και ο Marchettino χρειάστηκε να αλλάξει εμπρός παρμπρίζ (1.700 ευρώ) και ένα μικρό πλαστικό σπόιλερ κάτω από τον εμπρός προφυλακτήρα (700 ευρώ).

Πηγή: gocar.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις