Οι ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων στη Νότια Κορέα, κατέγραψαν υψηλό μηνός το Μάιο, καθώς το οικονομικό ύψος των αγορών έφτασε στα 2,4 δισ. δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί την ουσιαστική χρήση των κινητών τηλεφώνων για τις αγορές προϊόντων από ψηφιακά καταστήματα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα στοιχεία κυβερνητικής αναφοράς που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η αύξηση των αγορών προϊόντων μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων το Μάιο, κατέγραψε ετήσια αύξηση 41,7% σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας, που ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ξεκίνησε η αρχειοθέτηση στατιστικών στοιχείων για τη διαδικτυακή αγορά, τον Ιανουάριο του 2013.

Οι αγορές μέσω κινητών τηλεφώνων αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 52,1% επί του συνόλου των διαδικτυακών αγορών το Μάιο, ενώ το προηγούμενο υψηλό ποσοστό τους, είχε καταγραφεί στο 51,4% τον Μάρτιο.

Οι καταναλωτές χρησιμοποιώντας το κινητό τους, επιλέγουν ν’ αγοράζουν προγράμματα υπολογιστών, βιβλία, μουσικά cd, βίντεο, αλλά και μουσικά όργανα, οι πωλήσεις των οποίων διπλασιάστηκαν το Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις