Με νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση στο ίντερνετ και ψυχαγωγία εξοπλίζει η Opel το SUV Mokka X. Το ανανεωμένο όχημα ελεύθερου χρόνου της γερμανικής μάρκας, διαθέτει προαιρετικά μερικά από τα πιο εξελιγμένα συστήματα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Ανάλογα συστήματα προσφέρουν και άλλα μοντέλα.

Ειδικότερα, το Mokka X με σύστημα R 4.0 IntelliLink διαθέτει οθόνη αφής επτά ιντσών και συνδεσιμότητα USB και Bluetooth για τηλεφωνικές κλήσεις hands- free, audio streaming και προβολή φωτογραφιών, βίντεο και ταινιών. Όπως το NAVI 900 IntelliLink, είναι επίσης συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

Το Android Auto βασίζεται στα Google Maps, Google Now, τη δυνατότητα συνομιλίας Google Talk και σε ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα εφαρμογών ήχου και μηνυμάτων που περιλαμβάνει τα WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify, και podcast players.

Με το Apple CarPlay οι οδηγοί μπορούν να κάνουν κλήσεις, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούνε μουσική απευθείας από την οθόνη αφής ή φωνητικά μέσω του Siri. Ανάμεσα στις εφαρμογές που υποστηρίζει το Apple CarPlay είναι τηλέφωνο, μηνύματα, χάρτες, μουσική και συμβατές εφαρμογές τρίτων.

Το Navi 900 IntelliLink είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης. Η απεικόνιση και η λειτουργία γίνονται μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής οκτώ ιντσών. Το IntelliLink επιτρέπει audio streaming, ανάγνωση εισερχόμενων SMS και φωνητικό έλεγχο καθώς και παρακολούθηση ταινιών και βίντεο – ασφαλώς μόνο με το αυτοκίνητο σταματημένο.

Το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει επίσης χάρτες 30 και πλέον ευρωπαϊκών χωρών που προβάλλονται σε δύο ή τρεις διαστάσεις ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και να ελέγχονται με φωνητικές εντολές. Εξήντα ραδιοφωνικοί σταθμοί, προορισμοί, επαφές, αριθμοί τηλεφώνων ή playlists μπορούν να αποθηκεύονται ως “Αγαπημένα”.

Η υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar, αντιδρά αυτόματα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Εάν ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι σε ένα ατύχημα, οι αισθητήρες του οχήματος ενημερώνουν αυτόματα την υπηρεσία της OnStar.

Η αυτόματη απόκριση σε περίπτωση σύγκρουσης είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Opel OnStar. Αυτή η υπηρεσία που λειτουργεί με φιλικούς συμβούλους αντί μηχανές ξεκλειδώνει πόρτες από απόσταση, κατεβάζει προορισμούς απευθείας στο όχημα, αποστέλλει emails για την κατάσταση του οχήματος και (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) προσφέρει ένα 4G/LTE Wi-Fi hotspot.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις