Οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να «πιάσουν» τους Βίκτορ Τσόι, Αλέξανδρο Πούσκιν και Πέτρο τον Ι και να «τραβήξουν» selfie μαζί τους.

Η εφαρμογή «Μάθε τη Μόσχα. Φωτογραφία» θα λειτουργεί όπως το παιχνίδι Pokemon Go. Για να τραβήξετε μια φωτογραφία με 3D αντίστοιχων θρησκευτικών και ιστορικών προσωπικοτήτων, θα πρέπει να τους «συλλάβετε».

Ήδη από τα τέλη Αυγούστου θα μπορείτε να «πιάσετε» και να τραβήξετε selfie με τους Αλέξανδρο Πούσκιν, Ιβάν τον Τρομερό, Γιούρι Γκαγκάριν, Ναπολέων Βοναπάρτη, Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και πολλές άλλες γνωστές προσωπικότητες. «Μέχρι το τέλος Αυγούστου στα Play Store και στα AppStore θα έχει κάνει την εμφάνισή της η ανανεωμένη εφαρμογή «Μάθε τη Μόσχα. Φωτογραφία», με την οποία μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία με μία θρησκευτική ιστορική προσωπικότητα, ανέφεραν στο Τμήμα πληροφορικής της Μόσχας.

Η ενημερωμένη εφαρμογή θα λειτουργεί, όπως λειτουργεί και το δημοφιλές παιχνίδι Pokemon Go. Η προσωπικότητα θα εντοπίζεται με ετικέτες τοποθεσίας. Μόλις ο χρήστης εισέρχεται σε μια ακτίνα 50 μέτρων από την απαιτούμενη συντεταγμένη, θα έχει τη δυνατότητα να δει και να καθορίσει την εικονική προσωπικότητα με τη βοήθεια της κάμερας του smartphone και την εγκατεστημένη εφαρμογή.

Στη νέα έκδοση της εφαρμογής, θα έχετε τη δυνατότητα να περιστρέψετε την εικονική προσωπικότητα κατά 360 μοίρες, να κάνετε μεγέθυνση, σμίκρυνση, καθώς και να τραβήξετε selfie μαζί του. Επιπλέον, θα υπάρχει και ένα στοιχείο παιχνιδιού. «Αποκρύψαμε την ακριβή διεύθυνση της θέσης των ψηφιακών ηρώων, θα μπορείτε να τους βρείτε μετακινούμενοι με την πυξίδα στο μενού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο μέλλον θα μπορούμε να αναπαράξουμε εύκολα προσωπικότητες σε διευθύνσεις που συνδέονται με τη ζωή τους και να αλλάζουμε κεντρικά την «τοποθεσία» τους, δηλώνοντας ως «καταζητούμενο» τον τάδε ή τον δείνα ήρωα. Στο υπουργείο τόνισαν ότι ο στόχος της εφαρμογής είναι να επιστήσουν την προσοχή, χρησιμοποιώντας μοντέρνα τεχνολογία ενισχυμένης πραγματικότητας, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Μόσχας, καθώς και να δοθεί μια ευκαιρία στους κατοίκους της Μόσχας να περπατήσουν περισσότερο.

Το σχέδιο βασίζεται στο υλικό προήγησης του τουριστικού πόρταλ Um.mos.ru, καθώς και σε έρευνες ιστορικών και επιστημόνων με γνώσεις για τη Μόσχα. Πληροφορίες για τα αξιοθέατα είναι διαθέσιμες στα ρωσικά και στα αγγλικά. Στην ιστοσελίδα έχουν ήδη συγκεντρωθεί καταγραφές για πάνω από 1,3 χιλιάδες σπίτια, 114 μνημεία, 40 μουσεία, 162 περιοχές και στοιχεία για 196 ιστορικές προσωπικότητες.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν 57 διαφορετικές θεματικές διαδρομές στην πόλη και 25 αποστολές-παιχνίδια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις