Μόλις ανέβηκε επάνω στη σκηνή της RM Sotheby’s Monterey η ιστορική Jaguar D-Type κρέμασε… αρκετά σαγόνια. Είναι η εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται; Είναι η τρομερή εμπειρία που είναι φορτωμένη;

Ίσως είναι όλα αυτά μαζί και άλλα πολλά που έκανε σε έναν τυχερό πλειοδότη να σηκώσει το χέρι του και να ανοίξει με απόλυτη γενναιοδωρία το χοντρό του πορτοφόλι. Πόσα έδωσε; Από τον τίτλο του άρθρου αντιλαμβάνεστε ότι έδωσε πολλά, πάρα πολλά, τόσα πολλά που θα μπορούσαν να ζήσουν 3-4-5 γενιές μετά από τον κύριο χωρίς να κολλήσουν ούτε ένα ένσημο.

Η τιμή του έφτασε τα 21,78 εκατομμύρια δολάρια (ή 19,22 εκατομμύρια ευρώ αν το θέλετε), σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης βρετανικού μοντέλου σε πλειστηριασμό. Η εταιρεία που διεξήγαγε τον πλειστηριασμό θα λάβει τα 2 εκατομμύρια δολάρια για τα… δικά της έξοδα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κοστολογείται στα 19,8 εκατ. Σύμφωνα με το Classicdriver.com, οι ειδικοί περίμεναν ότι το αυτοκίνητο που κέρδισε στο LeMans το 1956 θα ξεπερνούσε την αξία των 20 εκατ. δολαρίων, αλλά παρόλ’αυτά το ποσό αυτό παραμένει στα αυτιά μας ως ένα αστρονομικό ποσό.

Πηγή: gocar.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις