Η Google κυκλοφόρησε την έκδοση Σεπτεμβρίου του Android Security Bulletin, το οποίο ξεκινώντας από αυτόν το μήνα διαθέτει ένα νέο patching string σύστημα τριών επιπέδων που είναι εξαιρετικά συγκεχυμένο, ακόμη και για τους επαγγελματίες του Android.

Το “Android security patch level” string είναι μια ρύθμιση στην “About” ενότητα του τηλεφώνου που σας γνωστοποιεί την ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης ασφαλείας που έλαβε το τηλέφωνό σας.

Η Google παρουσίασε αυτό το string, όταν ξεκίνησε να παραδίδει τις προγραμματισμένες μηνιαίες ενημερώσεις τον περασμένο Αύγουστο.

Τον Μάιο του 2016, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Nexus Security Bulletin από Android Security Bulletin για να φαίνεται ότι ορισμένες από τις διορθώσεις απευθύνονταν σε όλες τις Android συσκευές, όχι μόνο στη δική της.

Τον Ιούλιο του 2015, η εταιρεία χώρισε το ενημερωτικό δελτίο (Bulletin) σε δύο μέρη, με το ένα τμήμα να απευθύνεται σε διορθώσεις ασφαλείας στα αρχεία πυρήνα του Android, ενώ το δεύτερο να απευθύνεται σε διορθώσεις των device-specific drivers και των components. Ως εκ τούτου, το ενημερωτικό δελτίο παραθέτει, για πρώτη φορά, δύο επίπεδα patch ασφαλείας.

Το Android Security Bulletin, γι’ αυτόν τον μήνα, έχει πλέον τρία επίπεδα patch ασφαλείας που σίγουρα θα προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες.

Υπάρχει το “2016-09-01” security patch level που περιλαμβάνει τις ενημερώσεις ασφαλείας του πυρήνα για το Android OS.

Υπάρχει το “2016-09-05” security patch level που δείχνει ότι μια συσκευή έχει λάβει ενημερώσεις ασφαλείας για τα αρχεία του πυρήνα και για device-specific drivers.

Και υπάρχει ακόμη, το “2016-09-06“, το οποίο δείχνει ότι το τηλέφωνο περιλαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας για τα αρχεία του πυρήνα, για τους drivers ειδικά για συσκευές, και … δεν ξέρουμε τι άλλο. Γι’ αυτόν το μήνα, το τρίτο security patch level περιλαμβάνει δύο bug διορθώσεις, μία για μια κρίσιμη ενημέρωση για ένα Android θέμα σχετικό με τον πυρήνα και για ένα Qualcomm networking component.

Θυμηθείτε, είναι η ίδια εταιρεία που αναφέρθηκε λέγοντας ότι θα αρχίσει τη διαπόμπευση OEMs για την αποτυχία εφαρμογής διορθώσεων ασφαλείας. Λοιπόν, η Google δεν κάνει τη ζωή της πιο εύκολη.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις