Μια έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότερα από 100 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν παραβιαστεί και αξιοποιούνται για εκστρατείες SEO Spam, με σκοπό την προώθηση μιας διαδικτυακής πύλης τυχερών παιχνιδιών στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Αρκετές από τις ιστοσελίδες εξακολουθούν να είναι μολυσμένες μέχρι και σήμερα, ενώ στις περισσότερες από αυτές έχουν τοποθετηθεί κακόβουλα backlinks, που παραπέμπουν σε ιστότοπο τυχερών παιχνιδιών.

Οι σύνδεσμοι που έχουν εισαχθεί είναι συγκεκαλυμμένοι και παρότι εμφανίζονται ως απλές λέξεις – χωρίς να διαφέρουν χρωματικά από το υπόλοιπο κείμενο – οι μηχανές αναζήτησης τους εντοπίζουν και τους χρησιμοποιούν για την καλύτερη κατάταξη της στοιχηματικής ιστοσελίδας που προωθείται μέσω αυτών.

Τις παραβιασμένες ιστοσελίδες ανακάλυψαν ερευνητές της ισραηλινής εταιρείας SEΟ, eTraffic, καθώς διερευνούσαν τη μυστηριώδη εμφάνιση μιας νέας υπηρεσίας online τυχερών παιχνιδιών που κατάφερε να ανέβει στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google για εξαιρετικά πολύτιμες λέξεις – κλειδιά, όπως “slots”, “real money slots”, και άλλους συναφείς όρους αναζήτησης.

H έρευνα αποκάλυψε αμέτρητες .edu και .gov ιστοσελίδες που παρέπεμπαν στην εν λόγω ιστοσελίδα.

“Τα backlinks από ιστοσελίδες .edu και .gov είναι ιδιαίτερα πολυπόθητα και ίσως η πιο θεμελιώδης τεχνική για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) “, εξηγεί ο Assaf Dudai της eTraffic. “Κάποια από αυτά τα backlinks προέρχονται από τα πιο έγκριτα Πανεπιστήμια στην Αμερική, όπως το Στάνφορντ”.

Πηγή: SecNews.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις