Η Renault συνένωσε την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και αυτή της αυτόνομης οδήγησης σε ένα μοντέλο με το όνομα Trezor. Κομψό, δίπορτο, κατασκευασμένο από ανθρακωνύματα αμάξωμα, παρουσιάζει το styling που θα ακολουθήσει η γαλλική εταιρία στα μελλοντικά αυτοκίνητά της.

Αισθητή είναι η απουσία της μπροστινής μάσκας με μόνες εισαγωγές αέρα εκείνες για την ψύξη των φρένων, και φυσικά το καινοτόμο άνοιγμα της οροφής.

Το ηλεκτρικό μοτέρ είναι μια εξέλιξη του κινητήρα που χρησιμοποιείται στο αγωνιστικό μοντέλο της Formula E. Αποδίδει 350 ίππους και 380 Nm ροπής επιταχύνοντας την Trezor στα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Διαθέσιμες είναι επίσης δύο μπαταρίες και ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, δανεισμένα και αυτά από την Formula E. To συνολικό βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 1.600 κιλά.

Εξοπλίζεται επιπλέον το φουτουριστικό μοντέλο με πλήρως αυτόνομη λειτουργία οδήγησης η οποία, το 2020, θα επιτρέπει στους επιβάτες εκτός από το να μην χρησιμοποιούν τα χέρια τους στο τιμόνι να μην χρησιμοποιούν και τα μάτια τους.

Πηγή: caranddriver.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις