Η δεύτερη γενιά του Mini Countryman θα διατίθεται εκτός των άλλων και με έναν κινητήρα βενζίνης – ηλεκτρικό υβριδικό, ο οποίος καταφθάνει προσεχώς!
Πιο αναλυτικά το νέο μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον 1.5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα που παράγεται από την BMW, στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και θα λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα τροφοδοτεί τον πίσω άξονα.
Το ίδιο ακριβώς «στήσιμο» βρίσκεται και κάτω από την BMW 225xe Plug-in υβριδική με συνολική απόδοση 221 ίππων. Κάτι αντίστοιχο λοιπόν προβλέπεται και για το υβριδικό Countryman.Υπό ιδανικές συνθήκες οδήγησης πιστεύεται ότι η αυτονομία του συγκεκριμένου Mini ως αμιγώς ηλεκτρικού θα είναι 40 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου των 7.6 kWh που θα βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η ισχύς θα διανέμεται μέσω ενός εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της μάρκας Sebastian Mackensen το υβριδικό Countryman δεν θα είναι μόνο «πράσινο» αλλά και απολαυστικό στην οδήγηση: «Αυτό σημαίνει ότι η αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση δεν περιορίζει τον οδηγό σε ταχύτητες των 30 ή 40 χλιομέτρων την ώρα αλλά του επιτρέπει να κινείται με μεγαλύτερες, σαν αυτές ενός συμβατικού μοντέλου» δήλωσε. Αυτό προφανώς θα επιτευχθεί με την χρήση του ίδιου πλαισίου και του ίδιου συστήματος ανάρτησης με το Mini που ήδη γνωρίζουμε.
Πηγή:caranddriver.gr