Η Nintendo αποκάλυψε πρόσφατα τη νέα της παιχνιδομηχανή, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορητή συσκευή ή ως μια κονσόλα για το σπίτι. Η εταιρεία είχε δώσει αρχικά την ονομασία NX στη συσκευή, ωστόσο αργότερα το άλλαξε σε Nintendo Switch.

Η νέα, επερχόμενη παιχνιδομηχανή, μοιάζει με ένα tablet, ωστόσο διαθέτει χειριστήρια και στις δύο πλευρές του. Την αποκάλυψη έκανε η Nintendo μέσω ενός μικρού μήκους βίντεο που ανήρτησε πρόσφατα στο YouTube.

Το Switch μπορεί να τοποθετηθεί σε μία dock κονσόλα, κάτι που παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια μέσω της τηλεόρασής τους, ή να χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου ως μια φορητή συσκευή.

Τα παιχνίδια θα κυκλοφορούν σε μικρές «δισκέτες», παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνταν σε παλαιότερες εκδόσεις παιχνιδομηχανών της Nintendo.

Η Nintendo ανακοίνωσε επίσης ότι ανάμεσα στις εταιρείες ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν τίτλους για την επερχόμενη κονσόλα θα συμπεριλαμβάνονται οι Activision, Bethesda, EA Games, Sega, Ubisoft και Warner Brothers. Επίσης, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι το πολυαναμενόμενο video game «Legend Zelda: Breath of the Wild» θα είναι διαθέσιμο και στο Switch.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα πολλά σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2107.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις