Αν δεν μπορείς να το πεις με λέξεις, τώρα μπορείς να το πεις με εκφράσεις από πίνακες μεγάλων ζωγράφων του παρελθόντος (μας κλείνει το μάτι το Hyperallergic).

Και παρουσιάζει το καινούργιο πακέτο emojis που χρειαζόμαστε για texting, το οποίο ετοίμασαν η καλλιτέχνης Molly Young και ο σχεδιαστής Teddy Blanks.

Σαράντα emojis, που το ντουέτο άντλησε από πίνακες του τέλους του 15ου και του 16ου αιώνα, μεταξύ των οποίων οι Ολλανδοί Jan Cornelisz Vermeyen, Jan Mardijn, και Jacob Cornelisz van Oostanen, οι Γερμανοί Bernhard Strigel και Hans Baldung-Grien (μαθητής του Άλμπρεχτ Ντίρερ, ο τελευταίος). Βεβαίως, ανάμεσά τους, υπάρχει και ένας Ρέμπραντ.

Με τα στυλιζαρισμένα πρόσωπά τους, πρόσωπα από πίνακες εκείνης της εποχής μπορούν, στις μέρες μας, να φανούν ιδιαίτερα κωμικά. Ακόμη και στις πιο αυστηρές ή λυπημένες εκφράσεις τους.

Rejoinders's gallery of Old Master emoji.

Ανάμεσα σε αυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι – σύμφωνα με τους Young και Blanks – ένα «παιχνιδιάρικο χαμόγελο», ένα «χλωμό βλέμμα μοχθηρίας», μια «άγρια ματιά ενοχλημένου», μια «γκριμάτσα κάποιου που είναι σκεπτικός» και «το ανοιχτό στόμα ενός που έχει μείνει κατάπληκτος».

«Τα αντιμετωπίζουμε ως emojis για ενήλικες» εξηγεί η Young. «Ακόμη και για έναν που δεν εκφράζεται, τα emojis μπορούν να είναι ένας φτωχός τρόπος επικοινωνίας. Τα “Rejoinders” είναι ακριβή μέχρι βαθμού τιμωρίας και για αυτό είναι παγκόσμια, σε βαθμό που προκαλεί έκπληξη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις