Όλο και πληθαίνουν οι προγραμματιστές εφαρμογών στο Windows Phone Store που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα κινητών της Microsoft.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εθνική αερογραμμή της Νέας Ζηλανδίας που απενεργοποιεί την mPass εφαρμογή από το Windows Phone Store λόγω της μείωσης του αριθμού χρηστών που την χρησιμοποιούν. Η εφαρμογή πάντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες Android και iOS συσκευών ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί η πιθανότητα επαναπρογραμματισμού της σε Windows 10 συσκευές.

Η μαζική απενεργοποίηση εφαρμογών από την πλατφόρμα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Micrοsoft που φαίνεται να χάνει όλο και περισσότερους προγραμματιστές. Η εταιρεία έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα καθώς τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των εφαρμογών στο Windows Phone Store έχει μειωθεί δραματικά. Από την πλευρά τους οι προγραμματιστές δηλώνουν πως η μείωση της αγοράς σε συνδυασμό με την μείωση των χρηστών τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η Micrοsοft δεν θα μπορούσε να αποποιηθεί τις ευθύνες για την κατάσταση εφόσον φαίνεται να μην επιδιώκει την επαναφορά των απολυθέντων εφαρμογών. Επιπλέον, τους τελευταίους δώδεκα μήνες ο κολοσσός δεν έχει κάνει καμία δήλωση επί του θέματος αφήνοντας έτσι τις φήμες να οργιάζουν. Πολλοί κάνουν λόγο και για απόσυρση του Lumia μοντέλου κινητής συσκευής, με την Micrοsoft να μην έχει επιβεβαιώσει αλλά ούτε απορρίψει το ενδεχόμενο.

Υποστηρίζεται πως η λύση στο πρόβλημα αυτό της Micrοsoft θα επέλθει με την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου. Συγκεκριμένα όλοι περιμένουν την αποκάλυψη του Surface Phone ενός κινητού που θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τα Windows 10. Κρίνεται όμως αναγκαίο το Surface Phone να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό καθώς ο χρόνος για την Micrοsoft σιγά σιγά τελειώνει. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές το κινητό δεν θα το έχουμε στα χέρια μας πριν το 2018.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις