«Το να οδηγείς μοτοσικλέτα έχει να κάνει με το να δραπετεύεις από την καθημερινότητα: Τη στιγμή που την καβαλάς, είσαι απόλυτα ελεύθερος, η μοτοσικλέτα σου είναι η μεγάλη απόδραση».

Αυτά δήλωσε, στο Designboom, ο Edgar Heinrich, επικεφαλής σχεδιαστής στην BMW motorrad, κατά την παρουσίαση της BMW VISION NEXT 100 στο Λος Άντζελες.

Γιατί 100; Γιατί με την παρουσίαση αυτής της μοτοσικλέτας, η BMW ολοκληρώνει τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της φίρμας. Και παρουσιάζει κάτι το οποίο μας θυμίζει ακριβώς πώς ξεκίνησε: με μια μοτοσικλέτα.

Μαύρο ενιαίο τριγωνικό πλαίσιο –επιρροή από την BMW R32, η οποία σχεδιάστηκε το 1923– συνδέει την μπροστινή με την πίσω ρόδα (το «flexframe» βοηθά στην οδήγηση επιτρέποντας στρίψιμο με μικρές κινήσεις και υψηλή σταθερότητα, ακόμη και σε πολύ μεγάλες ταχύτητες).

Νέες τεχνολογίες συνδυάζονται με την «αναλογική» εμπειρία οδήγησης μοτοσικλέτας:

Χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης και το σύστημα αυτόνομης εξισορρόπησης «προλαβαίνουν» αυτό που βρίσκεται μπροστά στην πορεία του μοτοσικλετιστή και τον ειδοποιούν στην περίπτωση που απαιτούνται ειδικές ενέργειες εκ μέρους του. Προσφέρουν, άρα, πλήρη προστασία στον αναβάτη, καθιστώντας αχρείαστο το κράνος και τις ειδικές ενδυμασίες προστασίας.

Πανταχού παρόν, αλλά διακριτικός σύντροφος του αναβάτη, είναι το ειδικό ζευγάρι «γυαλιών» που τον συνδέει με την μηχανή: Ζωτικής σημασίας πληροφορίες προβάλλονται στους φακούς, μόνον κατ’ απαίτηση του οδηγού ή ως ειδοποίηση για να προβεί σε κάποια ενέργεια.

«Συνήθως, όταν εξελίσσουμε μια μοτοσικλέτα, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε με ορίζοντα 5 με 10 χρόνια. Σ’ αυτή την περίπτωση, κοιτάξαμε πολύ πιο πέρα και ανακαλύψαμε ότι η εμπειρία ήταν συναρπαστική. Υπάρχουν κάποιες πολύ ελκυστικές προοπτικές. Πιστεύω ακράδαντα ότι η BMW VISION NEXT 100 θέτει ένα λογικό μελλοντικό σενάριο για το εμπορικό σήμα BMW στις μοτοσικλέτες» τόνισε ο Edgar Heinrich.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις