Για να αγοράσετε ένα ιστορικό κομμάτι θα πρέπει να ξοδέψετε πάρα πολλά. Η παλαιότερη φωτογραφική μηχανή Nikon που υπάρχει ακόμα (η μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο) πωλήθηκε για 406.000 δολάρια σε μια δημοπρασία που έγινε στην Αυστρία.

Έτσι μετά από χρόνια έγινε η πιο ακριβή φωτογραφική μηχανή που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την εταιρεία.

Η συσκευή, αναφέρεται ότι είναι η τρίτη φωτογραφική μηχανή που κατασκεύασε η Nikon τον Απρίλιο του 1948, αλλά εξακολουθεί να φοράει το αρχικό της φακό F2 Nikkor H. Διαθέτει επίσης την πρωτότυπη και εξαιρετικά σπάνια θήκη με διπλό λουράκι.

Όπως αναγράφεται στο πλαίσιο στης μηχανής, κατασκευάστηκε «στην κατεχόμενη Ιαπωνία» ή “made in occupied Japan”.

Η κάμερα κυκλοφόρησε αρχικά απλά σαν Nikon, αλλά αργότερα πήρε το όνομα «Nikon One» μετά την προσθήκη του «Μ» και τα μοντέλα «S» που κυκλοφόρησαν αργότερα από την Ιαπωνική εταιρεία.

Αρχικά η Nikοn One εκτιμήθηκε από τον Οίκο για περίπου 190.000 δολάρια, αν και οι προσφορές άνοιξαν με 95.000 δολάρια. Αργότερα έφτασαν στο τελικό ποσό των 406.000 δολαρίων που συμπεριλαμβάνουν, διάφορες αμοιβές και ασφάλιστρα.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε στη δημοπρασία που διοργάνωσε ο Οίκος WestLicht Photographica στην Αυστρία. Ο Αυστριακός Οίκος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μια συλλογή που περιέχει πάνω από 600 φωτογραφικές μηχανές αντίκες, φακούς και αξεσουάρ φωτογραφίας, μεταξύ των οποίων και δύο καταπληκτικά Leica όπλα, καθώς και μια πανέμορφη φωτογραφική μηχανή Leica Μ3.

Πηγή: SecNews

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις