Ο ιδρυτής του Facebook είχε δηλώσει ότι στόχος του ήταν να κατασκευάσει μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που θα τον βοηθά στην λειτουργία του σπιτιού και την εργασία του, και θα είναι κάτι αντίστοιχο του Jarvis, στις ταινίες Iron Man.

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζητώντας τη βοήθεια του Μαρκ Φρίμαν που έδωσε τη φωνή του στη συσκευή, αποκάλυψε τον νέο του βοηθό , μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης.

Ο 32χρονος ιδρυτής και πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος του Facebook παρουσίασε περιχαρής τον δικό του “Jarvis” με μια ανάρτηση για το προϊόν αυτό και με διάφορα βίντεο στη σελίδα του στο Facebook.

Ο διαδραστικός βοηθός που μιλά (με τη φωνή του Φρίμαν) παίρνει το όνομά του από την παρόμοια συσκευή τεχνητής νοημοσύνης στις ταινίες με τον υπερήρωα Iron Man, που βασίζονται σε κόμικς της Μάρβελ.

Στα βίντεο, ο Ζούκερμπεργκ διακρίνεται να χρησιμοποιεί τον Jarvis για να ελέγχει τα φώτα, τον θερμοστάτη, ακόμη και να φτιάχνει τοστ. Επίσης ο Jarvis παίζει μουσική, αλλά όταν του ζητήθηκε από τον Ζούκερμπεργκ να παίξει ορισμένα καλά τραγούδια του καναδικού συγκροτήματος Nickelback, ο βοηθός απαντά: “Δεν υπάρχουν καλά τραγούδια των Nickelback“. Στα βίντεο διακρίνεται επίσης η σύζυγος του Ζούκερμπεργκ, η Πρισίλα Τσαν, όπως και η ενός έτους κόρη τους Μαξ.

Όταν ο Ζούκερμπεργκ λέει ότι δοκιμάζει και άλλες φωνές, ο βοηθός ακούγεται να λέει για την Μαξ: “Σταμάτα την, Φεύγει”. Ο ιδρυτής του Facebook αναφέρει ότι τα βίντεο που ανάρτησε είναι “μια αστεία περίληψη” της ιδέας του.

“Κάθε χρόνο αντιμετωπίζω μια προσωπική πρόκληση για να μάθω νέα πράγματα και να αναπτύξω τη δουλειά μου στο Facebook. Τα τελευταία χρόνια οι προκλήσεις ήταν να διαβάζω δύο βιβλία κάθε μήνα, να μάθω μανδαρίνικα και να συναντώ ένα νέο πρόσωπο κάθε μέρα. Η προσωπική μου πρόκληση για το 2016 είναι να φτιάξω μια απλή συσκευή τεχνητής νοημοσύνης, κάτι σαν τον Jarvis στο Iron Man…”, έγραφε χαρακτηριστικά ο Ζουκέρμπεργκ στη σελίδα του στις 3 Ιανουαρίου του 2016.

Πηγή: Hollywood Reporter

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις