Το Raspberry Pi, το οποίο ιδρύθηκε το 2009 για την προώθηση της μελέτης των βασικών αρχών της πληροφορικής στα σχολεία της χώρας αυτής, χρησιμοποίησε το λειτουργικό σύστημα Debian και ανέπτυξε το Pixel, ένα πείραμα το οποίο ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δοκιμάσει.

Το Pixel είναι ακριβώς το λειτουργικό σύστημα το οποίο επεδίωκε εδώ και καιρό να αναπτύξει το Raspberry Pi, σύμφωνα με τον ιδρυτή Ίμπεν ‘Απτον και αποτελεί την προσπάθεια του ιδρύματος να δημιουργήσει ένα OS που θα έκανε την πληροφορική φθηνότερη και πιο προσιτή.

«Το Pixel αντιπροσωπεύει τις προσπάθειές μας να κατανοήσουμε τι ακριβώς ζητούν οι χρήστες σε μια επιφάνεια εργασίας: ένα καθαρό και μοντέρνο περιβάλλον εργασίας, ένα λογισμικό παραγωγικότητας, ένα εργαλείο προγραμματισμού, το οποίο θα είναι και ελεύθερο και ιδιόκτητο ταυτόχρονα», δήλωσε ο ‘Απτον.

«Και όλα αυτά έχουν χτιστεί πάνω στο Debian, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες δωρεάν εφαρμογές. Με απλά λόγια, αυτό είναι το GNU/Linux που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer επικαλούμενη δηλώσεις του ‘Απτον, το Pixel δημιουργήθηκε ώστε οι χρήστες να μπορούν να το χρησιμοποιούν τόσο σε συστήματα Windows όσο και σε Mac.

Η δοκιμαστική έκδοση του Debian+Pixel είναι διαθέσιμη για x86 πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις