Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2016 στη Σουηδία δεν ήταν Volvo. Aντ’ αυτού το πιο δημοφιλές μοντέλο του 2016 στη σκανδιναβική χώρα ήταν το Volkswagen Golf.

Σίγουρα η είδηση αυτή δεν αρέσει στην Volvo αλλά σύμφωνα με το BBC ο Σύνδεσμος Εμπόρων και Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Σουηδίας επιβεβαίωσε πως το 5,9% του συνόλου των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη συγκεκριμένη χώρα το 2016 ήταν VW Golf. Συγκριτικά τα τρία πιο δημοφιλή και “καλοπουλημένα” μοντέλα της Volvo αντιπροσώπευσαν μερίδιο αγοράς 5,7%.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Volvo δεν βρίσκεται στην κορυφή των best-seller από το 1962, όταν το Volkswagen Beetle είχε αποδειχτεί ως το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο των Σουηδών.

Μήπως αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ερωτική σχέση μεταξύ των κατοίκων της χώρας με την πιο διάσημη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία περνάει κρίση; Όχι ακριβώς, θα λέγαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα στους σουηδικούς δρόμους περισσότερα Volvo από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύουν το 21,5% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου της χώρας.

Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως προς το τέλος του 2016, η Volvo επιβεβαίωσε ότι η Κίνα θα καταστεί κόμβος για τις παγκόσμιες εισαγωγές και εξαγωγές της και στο πλαίσιο αυτό η παραγωγή του S90 θα μετακινηθεί από τη Σουηδία στην Κίνα όπως και η παραγωγή των σειρών 60 και 40.

Πηγή: caranddriver.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις