Το Lada Niva έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές οδηγών και στο πέρασμα των χρόνων έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στη λίστα των πιο καλτ οχημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ένα SUV τίμιο που προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που ζητά. χάρη στη μόνιμη τετρακίνηση μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο ακόμα και σε διαδρομές που άλλα, πολύ πιο “λουσάτα” οχήματα της κατηγορίας, κομπιάζουν.

Εδώ και 40 χρόνια που βρίσκεται στην παραγωγή ελάχιστα έχουν αλλάξει στην εμφάνισή του, μένοντας πιστό στις αρχές του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα φθηνό όχημα παντός εδάφους, ένα εργαλείο για καθημερινή σκληρή χρήση που δεν επιδιώκει βραβεία σχεδιασμού ή εξεζητημένων τεχνολογιών.

Και να που τώρα ήρθε η ώρα για να προσαρμοστεί και αυτό στις επιταγές του σήμερα, καθώς όπως είπε ο CEO της AvtoVaz, Nicolas Maure, η νέα γενιά του Niva βρίσκεται προ των πυλών! Ήδη η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο νέο μοντέλο το οποίο αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2018.

Το νέο Niva δεν θα έχει κοινά στοιχεία με τα Dacia/Renault Duster για λόγους κόστους, όπως λένε υπεύθυνοι της εταιρείας.

Πληροφορίες για τις κινητήριες μονάδες που θα χρησιμοποιεί δεν υπάρχουν, ενώ λέγεται πως θα διατίθεται σε δύο αμαξώματα – 3θυρο και 5θυρο.

Πηγη: caranddriver.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις