Δεδομένα που ανήκουν σε 2,5 εκατομμύρια μέλη των δύο forums παιχνιδιών που έγιναν hacked το 2015 κυκλοφορούν ελεύθερα online. To 2015, δύο forums παιχνιδιών τα XBOX360 ISO και PSP ISO παραβιάστηκαν.

Και τα δύο forum βοηθούσαν τους παίχτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε παράνομα αντίγραφα παιχνιδιών του Xbox και PlayStation.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το PSP ISO παραβιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2015, και διέρρευσαν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια λογαριασμοί (email, hashed κωδικοί πρόσβασης και IP διευθύνσεις. Το forum Xbox 360 ISO παραβιάστηκε την ίδια περίπου χρονική περίοδο, εκθέτοντας 1,2 εκατομμύρια λογαριασμούς (email, διεύθυνση IP, hashes κωδικών πρόσβασης)

Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει ποιος ή ποιοι είναι πίσω από το hack. Οι παραπάνω πληροφορίες κυκλοφορούν όμως online, και καλό θα ήταν αν είχατε κάποιο λογαριασμό στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες να αλλάξετε κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να είστε επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί σε επιθέσεις phishing.

Θα πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα τα δεδομένα, μάλλον δεν θα έχουν καμία αξία για τους hackers που πιθανώς έχουν αξιοποιήσει ήδη τις πληροφορίες. Εξάλλου έχει περάσει αρκετός καιρός από την παραβίαση και ίσως οι περισσότεροι χρήστες έχουν ήδη λάβει κάποια προληπτικά μέτρα.

Ο Troy Hunt, ιδρυτής του Have I Been Pwned, μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να διαπιστώσετε εάν υπάρχει κάποια πληροφορία από λίστες hacked δεδομένων, αναφέρει ότι καμία από τις πληροφορίες που διέρρευσαν δεν ήταν κρυπτογραφημένη.

“Και τα δύο forums χρησιμοποιούσαν hashes (τα οποία δεν είναι κρυπτογράφηση!) για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης, αλλά χρησιμοποίησαν ένα πολύ αδύναμο αλγόριθμο καθιστώντας την κρυπτογραφική προστασία σχεδόν άχρηστη.”

Πηγή: SecNews.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις