Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η Microsoft Ελλάς στηρίζει τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» με μία σειρά δράσεων με σύνθημα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε σχολεία της Αττικής.

Με τέσσερις πραγματικές ψηφιακές ιστορίες παιδιών, ο οργανισμός στοχεύει να αναπτύξει συζητήσεις ανάμεσα σε μαθητές, καθηγητές και επιστήμονες, με σκοπό να αναδειχθεί το διαδίκτυο ως μία ανεξάντλητη πηγή γνώσης και δεξιοτήτων. Παράλληλα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, για την ασφαλή, ισορροπημένη και εποικοδομητική χρήση του ίντερνετ.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων πρόληψης, ψυχολόγοι του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα επισκεφτούν σχολεία της Αττικής και θα συζητήσουν με μαθητές τους κινδύνους αλλά και τα οφέλη του διαδικτύου, μέσα από την παρουσίαση τεσσάρων αληθινών ιστοριών.

Αυτές οι ιστορίες έχουν ως στόχο να προβληματίσουν και να ενθαρρύνουν τους μαθητές, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με ζητήματα όπως ο ψηφιακός εκφοβισμός, ο εθισμός στο ίντερνετ, αλλά και η θετική αξιοποίηση του διαδικτύου ως πηγή πληροφόρησης και μέσο επικοινωνίας.

Παράλληλα, η Microsoft πραγματοποίησε έρευνα σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, κατά την οποία εξετάστηκαν συμπεριφορές και αντιλήψεις εφήβων και ενηλίκων σχετικά με το διαδίκτυο. Μέσα από τις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Microsoft Ελλάς έχει θέσει ως στόχο να ενημερώνει και να εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται για 14η συνεχή χρονιά σε τουλάχιστον 160 χώρες στον κόσμο, ενώ στη χώρα μας το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Microsoft Ελλάς έχουν, ήδη, πραγματοποιήσει σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Τίμος Πλατσάς, διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός πως η τεχνολογία παρέχει απίστευτες δυνατότητες σε όλους, εντούτοις, υπάρχουν κίνδυνοι που χρήζουν άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης, ιδιαίτερα στους ανήλικους χρήστες. Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν στόχο να συμβάλουν στη δημιουργία υπεύθυνων χρηστών και στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις