Αισθανθείτε τον άνεμο και τη ζέστη με την μοναδική συσκευή της Ambiotherm που ανεβάζει την Εικονική Πραγματικότητα σε νέο επίπεδο..!

Μέχρι σήμερα, το Oculus Rift και το HTC Vive μας επιτρέπουν να δούμε έναν εικονικό κόσμο, η Nosulus Rift και η OhRoma μας έδωσαν τη δυνατότητα να μυρίσουμε μέσα στον εικονικό κόσμο, και χάρη στις προσπάθειες του καθηγητή Nimesha Ranasinghe και την ομάδα του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, είμαστε πλέον σε θέση να νιώσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα.

Η Ambiotherm κατασκεύασε ένα add-on για VR Headsets που κάθεται πάνω στις μάσκες Εικονικής Πραγματικότητας, το οποίο αλλάζει τεχνητά την θερμοκρασία στο περιβάλλον του χρήστη, για να «βυθιστεί» ακόμα περισσότερο στην Εικονική Πραγματικότητα. Μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, η συσκευή ενεργοποεί δύο περιστρεφόμενους ανεμιστήρες που βρίσκονται μπροστά από το πρόσωπο του χρήστη, οι οποιοι προσομοιώνουν την αίσθηση του ανέμου, ενώ στο λαιμό υπάρχει μία αντίσταση που θερμαίνεται ή ψύχεται ανάλογα με τον εικονικό περιβάλλον που βρίσκεται ο χρήστης.

Φανταστείτε να παρακολουθείτε μία VR εμπερία που σας τοποθετεί στη μέση μια ερήμου: Η Ambiotherm θερμαίνει το πίσω μέρος του λαιμού σας, ενώ οι ανεμιστήρες πιάνουν δουλειά όταν δείτε μια αμμοθύελλα να έρχεται καταπάνω σας…

Μπορεί η παρούσα συσκευή της Ambiotherm να εφαρμόζεται στο κεφάλι και τον αυχένα του χρήστη, ο καθηγητής Ranasinghe και η ομάδα του όμως εκτιμούν πως αντίστοιχοι αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε όλο το σώμα!


Παρακολουθήστε το βίντεο που έχουν αναρτήσει στο Youtube:

Είναι πια εμφανές πως η Εικονική Πραγματικότητα γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική…

Πηγή: Vrnews.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις