Λίγο πριν την επέτειο ενός έτους από την κυκλοφορία του Oculus Rift, η εταιρεία προχώρησε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση μειώνοντας την τιμή τόσο της μάσκας Εικονικής Πραγματικότητας όσο και των χειριστηρίων Touch!

Όπως ανακοινώθηκε στο Συνέδριο Προγραμματιστών Παιχνιδιών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο, το κόστος πέφτει κατά 100 δολάρια για τη μάσκα Rift και κατά 100 δολάρια στο Oculus Touch. Από τα συνολικά 798 δολάρια δηλαδή που κόστιζε το σετ, πλέον κοστίζει 598. Με αυτόν τον τρόπο, το Oculus Rift είναι πλέον φθηνότερο κατά 200 δολάρια από την αντίστοιχη μάσκα Εικονικής Πραγματικότητας HTC Vive, και ακριβότερο κατά μόλις 100 δολάρια από το Playstation VR με χειριστήρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η γενναία αυτή έκπτωση έχει στόχο να γίνει πιο προσιτή η τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας στους καταναλωτές.

Όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν το νέο bundle της Oculus στα 598 δολάρια μπορούν πλέον να το κάνουν από την σελίδα του Amazon. Αναπόφευκτα η σύγκριση της νέας τιμής στο εξωτερικό με την ισχύουσα στην Ελλάδα, προκαλεί εκνευρισμό: Η μάσκα Εικονιικής Πραγματικότητας πωλείται στα ελληνικά εμπορικά καταστήματα προς 799 ευρώ, ενώ τα χειριστήρια της Oculus προς 275 ευρώ, σύνολο δηλαδή τα 1.075 ευρώ…

Πηγή: vrnews.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις