Εντός των στόχων που έχει θέσει από την αρχή κινείται το επιχειρησιακό σχέδιο της Startup εταιρίας OpenIchnos, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, που διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της “μπλε οικονομίας” Bluegrowth το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της OpenIchnos, Γιώργος Κούτρας, η Startup βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής των συσκευών εντοπισμού σκαφών αναψυχής.

Η OpenIchnos θα είναι σε θέση τον Απρίλιο να λανσάρει στην αγορά τελικό προϊόν προλαβαίνοντας έτσι την τουριστική περίοδο που ήταν και το μεγάλο “στοίχημα” της ομάδας της Startup εταιρείας.

Σημειώνεται, πως και το software και το hardware της συσκευής εντοπισμού σκαφών αναψυχής OpenIchnos παράγεται στην Ελλάδα, ενώ η συσκευή, που μπορεί να βρει πεδία χρήσης και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, είναι ενεργειακά αυτόνομη.

Εκτός από τη διάκριση της πρώτης θέσης που έλαβε η OpenIchnos στον διαγωνισμό Bluegrowth, η ηρακλειώτικη Startup έχει επιλεγεί και βρίσκεται στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, μεταξύ 25 Startup εταιριών.

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition αποτελεί ένα διεθνή “επιταχυντή” για την αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις