Επί του παρόντος, η πιο συμπαγής σειρά οχημάτων της Volvo είναι η σειρά 40 αλλά τώρα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία αφήνει υπονοούμενα για κάτι μικρότερο: ένα μοντέλο της σειράς 20, ο σχεδιασμός του οποίου βρίσκεται ήδη επί χάρτου.
Μιλώντας στο Car and Driver ο πρόεδρος της Volvo, Lex Kerssemakers, όταν ρωτήθηκε επί του θέματος αρκέστηκε να πει: “Είναι αρκετά απλό: Το 90 είναι το μεγαλύτερο και το 40 είναι το μικρότερο. Και όταν υπάρξει 20, θα είναι τότε το μικρότερο”. Άλλες λεπτομέρειες δεν αποκάλυψε αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως η πιο κατάλληλη αγορά για το νέο μοντέλο θα ήταν αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι συντάκτες του Car and Driver Αμερικής δεν πιστεύουν ότι το λογότυπο Volvo θα τοποθετηθεί σε ένα coupe ή σε ένα convertible μοντέλο. Θα ήταν όμως ιδανικό σε ένα μικρό μοντέλο που θα ονομαζόταν XC20 και θα βρισκόταν αντιμέτωπο με μικρά SUV πόλης που θα παραχθούν σύντομα από Mercedes-Benz, BMW και Infiniti. Επίσης ένα μικρό sedan με το όνομα S20 θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή λύση.
Όσον αφορά τους κινητήρες, υπάρχει μια πιθανότητα να φορά το νέο μοντέλο ένα τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης ενώ σίγουρα θα υπάρξουν plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις.
Πηγή: caranddriver.gr
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις