Το Νέο Ford Focus RS Option Pack Edition Απογειώνει την Οδηγική Απόλαυση

Το Νέο Ford Focus RS Option Pack Edition Απογειώνει την Οδηγική Απόλαυση
Η Ford ανακοίνωσε μία νέα αποκλειστική έκδοση Option Pack Edition για το πολυβραβευμένο Focus RS που θα προφέρει ακόμα καλύτερο κράτημα και συγκίνηση στους λάτρεις της σπορ οδήγησης, χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD).

Το Focus RS Option Pack Edition λανσάρει ένα μοναδικό στυλ διαθέτοντας εξωτερικό χρώμα Nitrous Blue, εντυπωσιακές μαύρες εξωτερικές λεπτομέρειες και μία δίχρωμη επένδυση καθισμάτων.

Το Focus RS Option Pack Edition είναι η τελευταία πρόταση της Ford Performance, που παρουσίασε την πιο σύγχρονη γκάμα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017. Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στη Ford Performance στην Ευρώπη, η Ford δημιούργησε τη θέση του Ford Performance Director, την οποία ανέλαβε ο Leo Roeks.

«Το νέο μας Focus RS Option Pack Edition αντιπροσωπεύει τις προσιτές επιδόσεις στην καλύτερη εκδοχή τους,» δήλωσε ο Roeks. «Η βελτίωση της κορυφαίας δυναμικής συμπεριφοράς του Focus RS δεν ήταν εύκολη υπόθεση – αλλά οι μηχανικοί της Ford Performance δημιούργησαν ένα σύστημα μετάδοσης ικανό να αξιοποιεί και την τελευταία σταγόνα ισχύος του κινητήρα EcoBoost με τους 350 ίππους.»

Πάθος για επιδόσεις

Εξελιγμένο από τους μηχανικούς της Ford Performance και δοκιμασμένο σε όλο τον κόσμο, το Focus RS Option Pack Edition βελτιώνει περαιτέρω το κορυφαίο κράτημα και την απόκριση αυτού του hatchback υψηλών επιδόσεων, χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) της Quaife για τον εμπρός άξονα.

Το μηχανικό LSD περιορίζει τη ροπή του κινητήρα που μεταφέρεται σε ένα τροχό με μειωμένη πρόσφυση και τη κατανέμει σε αυτόν με τη μεγαλύτερη πρόσφυση για να εξουδετερώσει την ολίσθηση που μπορεί να επηρεάσει την επιτάχυνση και την ευστάθεια.

Ελέγχοντας την κατανομή  ροπής σε κάθε τροχό, το Quaife LSD του Focus RS Option Pack Edition, επιτρέπει στους οδηγούς να αξιοποιούν πλήρως την ισχύ του κινητήρα 2.3L EcoBoost απόδοσης 350 ίππων και συνεργάζεται άριστα με όλα τα συστήματα του Focus RS που προσφέρονται στάνταρ, όπως:

Το Ford Performance All Wheel Drive που μεταβάλει την κατανομή ροπής εμπρός – πίσω σύμφωνα με τις οδηγικές συνθήκες – παρακολουθώντας δεδομένα από αισθητήρες του οχήματος 100 φορές / δευτερόλεπτο και στέλνοντας μέχρι το 70% της ροπής στον πίσω άξονα

Το Dynamic Torque Vectoring που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ελεγχόμενους συμπλέκτες στον πίσω άξονα για να μεταφέρει μέχρι το 100% της διαθέσιμης ροπής σε κάθε πίσω τροχό και μπορεί να αλλάξει κατανομή μέσα σε 0,06 δεύτερα

Το Torque Vectoring Control (TVC) που ασκεί αυτόματα μικρή πίεση πέδησης για να περιορίσει την ολίσθηση των τροχών στον εμπρός άξονα

«Για τους σκληροπυρηνικούς της σπορ οδήγησης, το πρόσθετο μηχανικό διαφορικό της Quaife LSD θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα στις στροφές μιας πίστας, μεγιστοποιώντας την επιτάχυνση στην έξοδο. Το νέο σετάρισμα παρέχει επίσης καλύτερη ευστάθεια και έλεγχο στο δυνατό φρενάρισμα και θα βοηθήσει τους οδηγούς να προετοιμάσουν το αυτοκίνητο για υπερστροφή ισχύος μέσω του Drift Mode,» σχολίασε ο Roeks. «Το Focus RS Option Pack Edition προάγει τη φιλοσοφία που έχουμε στη Ford για οδηγική απόλαυση σε νέα επίπεδα για ένα καθημερινό αυτοκίνητο δρόμου.» 

Το Focus RS Option Pack προσφέρει επιλέξιμα Προφίλ Οδήγησης (Drive Modes) που περιλαμβάνουν το πρώτο στη βιομηχανία Drift Mode για ελεγχόμενες υπερστροφή ισχύος (ντριφτάρισμα) σε συνθήκες πίστας, το Launch Control για απόλυτες επιδόσεις κατά την εκκίνηση από στάση και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,7 δευτερόλεπτα.

Μοναδική σχεδίαση

Το τολμηρό και δυναμικό στυλ του Focus RS Option Pack Edition ντύνει το εξωτερικό αμάξωμα σε χρώμα Nitrous Blue με μοναδικές λεπτομέρειες, όπως οροφή και καλύμματα καθρεπτών σε μαύρο ματ χρώμα (matte black). Η πίσω αεροτομή οροφής βάφεται επίσης σε matte black, ενώ μπλε λογότυπα RS κοσμούν τις πλαϊνές κάθετες πτέρυγες. 

Στάνταρ προσφέρονται:

Μαύρες ματ ζάντες 19 ιντσών από σφυρήλατο αλουμίνιο που προσφέρουν αυξημένη αντοχή στις ανωμαλίες του οδοστρώματος

Τετραπίστονες δαγκάνες Brembo με χαρακτηριστικό μπλε χρώμα RS και λογότυπο Brembo 

Μπάκετ καθίσματα Recaro με αποκλειστικά δερμάτινα διακοσμητικά σε χρώμα Nitrous Blue

Ford Performance

Το νέο Focus RS Option Pack Edition φέρει την υπογραφή της πολυβραβευμένης ομάδας Ford Performance, το τιμόνι της οποίας στην Ευρώπη ανέλαβε πρόσφατα ο Leo Roeks.
 
«Είναι προνόμιο να ηγούμαι της διακεκριμένης ομάδας της Ford Performance στην Ευρώπη,» δήλωσε ο Roeks. «Η γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Ford είναι ισχυρότερη από ποτέ και αυτό επιβεβαιώνει η δίψα των πελατών για τα αυτοκίνητά μας – πουλήσαμε 60% περισσότερα οχήματα Ford Performance στην Ευρώπη πέρσι συγκριτικά με το 2015.»

Η γκάμα της Ford Performance στην Ευρώπη περιλαμβάνει τα νέα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS και το υπερ-υψηλών επιδόσεων Ford GT. 


Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρία αυτοκίνησης και μετακίνησης με έδρα στο Dearborn, Mich. Με περίπου 202.000 εργαζόμενους και 62 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, ο επιχειρηματικός πυρήνας της εταιρίας περιλαμβάνει δραστηριότητες σχεδίασης, παραγωγής, μάρκετινγκ, χρηματοδότησης και σέρβις ολόκληρης της γκάμας αυτοκινήτων, φορτηγών και SUV Ford καθώς και πολυτελών οχημάτων Lincoln. Για να επεκτείνει το επιχειρηματικό μοντέλο της, η Ford αναζητά δυναμικά αναδυόμενες ευκαιρίες με επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία και τη μετακίνηση. Η Ford παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ford και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.corporate.ford.com.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 52.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και περίπου 66.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών και μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 24 εγκαταστάσεις παραγωγής (16 πλήρους κυριότητας ή  συγχωνευμένων κοινοπραξιών και 8 μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.