Η Microsoft άρχισε να προσφέρει εγγενή υποστήριξη στο Ubuntu μέσα από το λειτουργικό της Windows 10.Τώρα, η εταιρεία φαίνεται να προχώρησε ένα βήμα παρακάτω.
Όπως είχε υποσχεθεί, από σήμερα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη λήψη του Ubuntu απευθείας από το Windows Store. Η εγκατάσταση ενός ολόκληρου λειτουργικού συστήματος έγινε τόσο εύκολη όσο η λήψη μιας εφαρμογής από το Store της εταιρείας.Από σήμερα το Ubuntu στο Windows Store των Windows 10
Το “εύκολη” όμως είναι σχετικό.
Η λειτουργία αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Windows Insider. Θα πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε εκ των προτέρων το Υποσύστημα Windows για Linux (Windows Subsystem for Linux).
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η γραμμή εντολών Ubuntu και δεν προορίζεται για την εκτέλεση γραφικών εφαρμογών.
Έτσι η χρήση της διανομής μέσα από την πλατφόρμα των Windows προορίζεται κυρίως για τους προγραμματιστές και τους διαχειριστές συστημάτων. Φυσικά υπάρχει πάντα η λύση της προσθήκης ενός GUI που θα τρέχει όμως με αρκετά προβληματάκια.
Η προσθήκη της δημοφιλούς διανομής στο Windows Store δεν κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά εξοικονομεί μια δύο πληκτρολογήσεις στη γραμμή εντολών.
Πηγή: SecNews.gr


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις