Κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης του ιαπωνικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και του τρικύλινδρου μοτέρ μικρής χωρητικότητας με σύστημα Auto Stop & Go (AS&G).
Ειδικότερα, το τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει ισχύ 71 ίππων και ροπή 8,8 χλγμ. Η επίσημη μέση κατανάλωση είναι 4 λίτρα/100χλμ. Καθοριστικό ρόλο στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου παίζει και ο χαμηλός συντελεστής αεροδυναμικής Cd 0,27.
To Space Star ανήκει στο πρόγραμμα Global Small που ξεκίνησε από την εταιρεία το 2009. Μέσω της στρατηγικής προσεκτικής διαχείρισης βάρους, βελτιστοποίησης δομής και εκτενούς χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής σε όλη τη δομή, το βάρος του αυτοκινήτου ξεκινά από τα 845 κιλά. Το μήκους 3.795 χιλ. ιαπωνικό αυτοκίνητο έχει δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων ατόμων. Ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι 1.651 χιλ. Για να διασφαλιστεί ο μικρός κύκλος στροφής στα 4.6 μ., ο εμπρός πρόβολος είναι μόλις 745 χιλ.
Αναβαθμίστηκε η αισθητική του εσωτερικού χώρου. Επιλέχθηκε μαλακό, με τρισδιάστατη πλέξη, ύφασμα καθισμάτων και αντίθετη ραφή. Νέο τιμόνι με ένθετα σε piano black και πινελιές χρωμίου. Πίνακας οργάνων με κομψή σχεδίαση και λευκό φωτισμό.
Το Space Star είναι εφοδιασμένο από μία σειρά χαρακτηριστικών που προσφέρουν υψηλά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα:
Το αμάξωμα είναι ανθεκτικό, στιβαρό και ελαφρύ, χάρη στη χρήση χαλύβδινων πλακών υψηλής αντοχής, οι οποίες συμβάλλουν, επίσης, στο υψηλό επίπεδο προστασίας από πρόσκρουση. Οι μπροστινοί, οι πλευρικοί και οι τύπου κουρτίνας αερόσακοι SRS μειώνουν τις επιπτώσεις πιθανής σύγκρουσης από κάθε κατεύθυνση και βοηθούν στην αποφυγή τραυματισμού του οδηγού και του συνοδηγού. Οι προεντατήρες σφίγγουν αυτόματα τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης και βοηθούν στη διατήρηση του οδηγού και του συνοδηγού στη θέση τους. Όταν το σύστημα Active Stability Control (ASC) + TCL (Traction Control) αναγνωρίσει ολίσθηση των τροχών, ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ του κινητήρα και εφαρμόζει την απαραίτητη δύναμη πέδησης στους κατάλληλους τροχούς, ώστε να επανέλθει η ευστάθεια του αυτοκινήτου.
Το ABS δεν επιτρέπει το μπλοκάρισμα των τροχών κατά τη διάρκεια ενός απότομου φρεναρίσματος, παρέχοντας εύκολη διατήρηση του ελέγχου ακόμη και σε ολισθηρό οδόστρωμα. Το σύστημα κατανομής της ισχύος πέδησης Electronic Brake-force Distribution (EBD) διανέμει την ισχύ πέδησης και στους τέσσερις τροχούς και ενισχύει πολύ την απόδοση του συστήματος πέδησης.
Κατά την εκκίνηση σε απότομη ανηφόρα, το σύστημα Hill Start Assist (HSA) βοηθά στην αποφυγή κύλισης προς τα πίσω όταν το πόδι απομακρυνθεί από το πεντάλ του φρένου, διατηρώντας την ισχύ πέδησης για έως και δύο δευτερόλεπτα μέχρι να ασκηθεί πίεση στο πεντάλ του γκαζιού. Το σύστημα TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) διαθέτει αισθητήρες στα ελαστικά για τον έλεγχο της πίεσής τους. Μία φωτεινή ένδειξη στα όργανα ανάβει όταν ένα ή περισσότερα ελαστικά χάσουν σημαντική ποσότητα αέρα.
Το Space Star είναι διαθέσιμο στις παρακάτω εκδόσεις, 1.0 Inform 9.990 ευρώ, 1.2 Intense MT 12.740 ευρώ και 1.2 Intense CVT 12.740 ευρώ.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις