Η Αθήνα οικοδέσποινα πόλη, της φετινής εκδήλωσης του Chairman's Award 2016 της Ford!

Η Αθήνα οικοδέσποινα πόλη, της φετινής εκδήλωσης του Chairman's Award 2016 της Ford!
Περισσότεροι από 180 Έμποροι της Ford, με τις συντρόφους τους, προερχόμενοι από 27 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, βρέθηκαν στην Αθήνα για να περάσουν 5 υπέροχες ημέρες χαλάρωσης και διασκέδασης, στο πλαίσιο της επιβράβευσής τους για τις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια του 2016.

Το Chairman’s Award είναι ένας «θεσμός» που κάθε χρόνο αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους συνεργάτες της Ford, τόσο για την εξυπηρέτηση που προσφέρουν στους πελάτες τους - η οποία αξιολογείται από τα σχόλια των ίδιων των πελατών -  όσο και για τις επιδόσεις τους αναφορικά με τις πωλήσεις οχημάτων και ανταλλακτικών.

Φέτος, η επιλογή της Αθήνας ως οικοδέσποινας πόλης ενός τόσο σημαντικού θεσμού αποτέλεσε τιμή για τη χώρα μας. Στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, οι Έμποροι της Ford, είχαν την ευκαιρία να δουν τόσο την ιστορική, όσο και την τουριστική πλευρά της – να επισκεφθούν την  Ακρόπολη, να περπατήσουν στα γραφικά στενά της Πλάκας και στο Μοναστηράκι, να περιηγηθούν και να δειπνήσουν στο Μουσείο Βορρέ. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία κρουαζιέρα στην Αίγινα - το  δημοφιλές νησί του Αργοσαρωνικού, αλλά και να εξερευνήσουν την Αρχαία Κόρινθο.

Τη φετινή εκδήλωση του Chairman’s Award φιλοξένησε το ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στο Καβούρι. Η Ford Ευρώπης χρησιμοποίησε κατ’  αποκλειστικότητα ολόκληρο το ξενοδοχείο για 5 ημέρες διαμορφώνοντας κατάλληλα τους χώρους του, ενώ πάνω από 100 αυτοκίνητα Ford είχαν «επιστρατευτεί» για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Μεταξύ αυτών, τα πρώτα νέα Ford Fiesta που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής της Κολωνίας, ενώ δεκάδες Ford Mustang, Ford Focus RS, Ford Focus ST, Ford Kuga και Ford Edge «πλημμύρισαν» τα γκαράζ του πολυτελούς ξενοδοχείου, προσφέροντας τη δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης προς τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο – σε μία από τις μαγευτικότερες διαδρομές της Αττικής!

Πέρα από την επίσκεψη στην καλοκαιρινή Αθήνα, οι φετινοί νικητές του θεσμού είχαν  την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις. Επίσης, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ford, που τίμησαν με την παρουσία τους το θεσμό του Chairman’s Award 2016, όπως οι: Steven Armstrong, Roelant de Waard,  Jon Williams,  Matt VanDyke, John Cooper και ο Jacques Brent, μίλησαν στους βραβευμένους Εμπόρους με περηφάνια για τους στόχους που επετεύχθησαν την προηγούμενη χρονιά. Μεταξύ άλλων δήλωσαν πόσο ενθουσιασμένοι είναι για το νέο Ford Fiesta, για την ηγετική θέση που κατέχει η Ford στις παγκόσμιες πωλήσεις, για την συνεχή ανάγκη για προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών, και φυσικά για τις υπέροχες εμπειρίες που απέκτησαν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας.

7 πράγματα που οι έμποροι της Ford έμαθαν για τη χώρα μας και πιθανά ούτε εσείς γνωρίζατε:

• Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 2.000 νησιά, αλλά μόνο 277 από αυτά κατοικούνται
• Μετά την Ελβετία, η Ελλάδα είναι η πιο ορεινή χώρα στην Ευρώπη
• Η Αθήνα είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης
• Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, ζει στην Αθήνα
• Η Ελλάδα διαθέτει 566  οινοποιεία που παράγουν και εμφιαλώνουν κρασί στις εγκαταστάσεις τους
• Το 60% της καλλιεργούμενης γης στην Ελλάδα αφιερώνεται στην καλλιέργεια ελιών
• Το 55% των νέων στην Ελλάδα αποφοίτησε από τετραετή πανεπιστήμιο, το υψηλότερο ποσοστό ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο

Σχετικά με τη Ford Motor Company

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρεία αυτοκίνησης και μετακίνησης με έδρα στο Dearborn, Mich. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και εξυπηρετεί τεχνικά όλη τη γκάμα αυτοκινήτων, φορτηγών, SUV & ηλεκτρικών οχημάτων Ford και πολυτελών οχημάτων Lincoln, παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company και στοχεύει να γίνει Νο 1 στους τομείς ηλεκτρικών οχημάτων, αυτόνομων μοντέλων και λύσεων μετακίνησης. Η Ford απασχολεί περίπου 202.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Ford, τα προϊόντα της και τη Ford Motor Credit Company, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.corporate.ford.com

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 52.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και περίπου 66.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών και μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων. Επιπλέον της Ford Motor Credit Company, οι δραστηριότητες της Ford Ευρώπης περιλαμβάνουν το Ford Customer Service Division και 24 εγκαταστάσεις παραγωγής (16 πλήρους κυριότητας ή  συγχωνευμένων κοινοπραξιών και 8 μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων). Τα πρώτα αυτοκίνητα Ford έφτασαν στην Ευρώπη το 1903 – τη χρονιά που ιδρύθηκε η Ford Motor Company. Η Ευρωπαϊκή παραγωγή ξεκίνησε το 1911.