Τα smartphones νίκησαν τα tablets

Τα smartphones νίκησαν τα tablets
Πρόσφατη έρευνα της ερευνητικής εταιρείας Forrester έδειξε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις των tablets μειώθηκαν για πρώτη φορά το 2015, ωστόσο εφέτος αναμένεται να παρατηρηθεί και μείωση στη χρήση τους. Αιτία αυτής της πτώσης; Τα μεγάλα smartphones, που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.  

Ειδικότερα, κατά την επόμενη πενταετία, ο αριθμός των εν χρήσει tablets αναμένεται να παρουσιάσει μείωση 1% ετησίως, ενώ ο αριθμός των smartphones εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 7% ετησίως.

Υπολογίζεται ότι στις αναπτυσσόμενες αγορές όπως αυτή της Κίνας και της Ινδίας, οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων (το 65% των Κινέζων καταναλωτών και το 62% των Ινδών) χρησιμοποιούν smartphones με μεγάλη οθόνη, που κυμαίνεται μεταξύ των 5 και των 6 ιντσών σε διαγώνιο. 

Παράλληλα, μόνο το 6,4% του πληθυσμού στην Κίνα και το 1,1% στην Ινδία έχουν tablet, σύμφωνα με τη Forrester.

Τα smartphones είναι συχνά οι κύριες συσκευές που χρησιμοποιούν χρήστες για να συνδεθούν στο διαδίκτυο και ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις των smartphones αυξάνονται ραγδαία. 

Σημειώνεται ότι η χρήση tablet είναι υψηλότερη σε ανεπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία), όπου μόνο το 33% και το 23% αντίστοιχα των ενήλικων καταναλωτών έχουν smartphones με μεγάλες οθόνες. Οι εκτιμήσεις ωστόσο δείχνουν ότι το 36% των χρηστών smartphone στις χώρες αυτές σχεδιάζει να αγοράσει ένα smartphone μεγάλης οθόνης στο εγγύς μέλλον.