Τα ξίφη τους διασταύρωσαν δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook και ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla Motors και της SpaceX, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.
Σε live streaming στο Facebook, ο Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας, σχετικά με αυτούς που την αντιμετωπίζουν αρνητικά και «υποστηρίζουν καταστροφικά σενάρια», πως «απλά δεν το καταλαβαίνω. Είναι πραγματικά αρνητικό και κατά κάποιον τρόπο νομίζω ότι είναι αρκετά ανεύθυνο».
Πρόσφατα ο Έλον Μασκ είχε αναφερθεί ξανά στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει υπαρξιακό κίνδυνο για την ανθρωπότητα εάν δεν επιβληθούν ρυθμιστικά πλαίσια και κανόνες όσον αφορά στην ανάπτυξή της.
Ο Μασκ έχει επανειλημμένα εκφράσει προβληματισμούς για το θέμα της «Α.Ι.»- ενώ έχει και ο ίδιος προβεί σε επενδύσεις στον χώρο, προκειμένου, όπως έχει πει, να «έχει εικόνα» για τις εξελίξεις. 
Ερωτηθείς σχετικά στo Twitter για τις δηλώσεις αυτές, , ο Μασκ απάντησε ότι «έχω μιλήσει στον Μαρκ για αυτό. Η κατανόησή του πάνω στο θέμα αυτό είναι περιορισμένη».
Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει προβληματισμούς για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης είναι επίσης ο Μπιλ Γκέιτς, ο Στίβεν Χόκινγκ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις