Τώρα που ο καιρός αλλάζει, οι νύχτες μεγαλώνουν, οι θερμοκρασίες πέφτουν, οι δρόμοι γίνονται ολισθηροί και επικίνδυνοι. Όλοι οι οδηγοί οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι.
Μια παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται κάθε φορά υπ’ ΄όψιν από τον οδηγό είναι το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ, αλλά και η θέρμανση της καμπίνας.
Γι’ αυτές τις παραμέτρους, η Opel εξοπλίζει τα μοντέλα με καλοριφέρ στάθμευσης. Χάρη στον τηλεχειριζόμενο χρονοδιακόπτη ή τον αυτόματο προγραμματισμό σύμφωνα με τους αισθητήρες θερμοκρασίας, η καμπίνα μπορεί να αποκτήσει την ιδανική θερμοκρασία εκ των προτέρων, τα παράθυρα να καθαρίσουν από τον πάγο και ο κινητήρας να προθερμανθεί. Επομένως, το καλοριφέρ στάθμευσης δεν είναι το μόνο στοιχείο που προσφέρεται για την ευεξία των επιβατών. Χάρη στην προθέρμανση του κινητήρα, το λάδι και ο καταλυτικός μετατροπέας φτάνουν ταχύτερα στη θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ η φθορά και οι εκπομπές ρύπων στην εκκίνηση μειώνονται.
Εξίσου πρακτικά είναι τα συστήματα ξεπαγώματος, όπως οι θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες και τα θερμαινόμενα παρμπρίζ, όπως αυτά που προσφέρονται με τα Opel Insignia και Grandland X. Το παρμπρίζ ξεπαγώνει αθόρυβα και άνετα μέσω μπουτόν, χάρη σε αντιστάσεις από λεπτό σύρμα. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ αποτρέπει επίσης το θάμπωμα σε υγρές συνθήκες, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ορατότητα και την ασφάλεια.
Τα οχήματα Opel διαθέτουν και πρόσθετα χαρακτηριστικά που δημιουργούν μία αίσθηση θαλπωρής μέσα στην καμπίνα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα προσφέρουν θερμαινόμενο τιμόνι. Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο οδηγός μπορεί να νιώσει τη ζεστασιά στα χέρια του.
Μιλώντας για ευεξία, τα θερμαινόμενα, πολυρυθμιζόμενα και εργονομικά πιστοποιημένα καθίσματα AGR με τη σφραγίδα έγκρισης των ειδικών της πλάτης του Aktion Gesunder Re.V. είναι το κερασάκι στην τούρτα. Με τα υπερσύγχρονα καθίσματα, όλοι μπορούν να ρυθμίσουν την ιδανική θέση αξιοποιώντας τις πολυάριθμες δυνατότητες.
Με αυτόν τον τρόπο οδηγοί και επιβάτες μπορούν απλά να μπαίνουν στα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας χωρίς να φοράνε μπουφάν ή γάντια, με αποτέλεσμα να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων τους, χωρίς να δυσκολεύονται να κλείσουν τη ζώνη ασφαλείας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις