Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εκτίθενται στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προετοιμάζονται για το λανσάρισμα νέων μοντέλων ειδικών προδιαγραφών τα όποια φέρουν έναν είτε περισσοτέρους ηλεκτροκινητήρες.

Η κίνηση τους γίνεται μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες τους.

Η Nissan εκθέτει στο περίπτερο της το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Leaf. Πρόκειται για την δεύτερη γενιά του μοντέλου που θα δώσει στην εταιρεία την δυνατότητα να αυξήσει το ποσοστό της στην ευρωπαϊκή αγορά στη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Προσφέρει βελτιωμένη αυτονομία που φθάνει τα 378 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ισχύ 110 kW και ροπή 32,4 χλγμ. Είναι εφοδιασμένο με νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου συστήματος υποστήριξης του οδηγού ProPilot.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί το τιμόνι, την πέδηση και την επιτάχυνση για να υποστηρίξει τον οδηγό κατά την οδήγηση σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας, όπως και στον αυτοκινητόδρομο.

Σε χαμηλές ταχύτητες, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει αυτόνομα και να ακινητοποιηθεί εκεί που σταματά η κυκλοφοριακή ροή. Εφόσον η ροή επανέλθει, θα αρχίσει να ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Η τεχνολογία e-Pedal, αλλάζει τον τρόπο οδήγησης. Όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως απελευθερωμένο, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της πέδησης για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Το αυτοκίνητο διατηρεί τη θέση του, ακόμη και σε απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, μέχρι να πιεστεί ξανά το πεντάλ του γκαζιού. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός απαλλάσσεται από το στρες.

Το νέο Nissan Leaf έχει και μια ακόμη ικανότητα, δίνει πίσω την ενέργεια που υπάρχει σε περίσσεια στις μπαταρίες του, για να τροφοδοτήσει το σπίτι είτε το γραφείο.
Η νέα οθόνη TFT 7 ιντσών, απεικονίζει βασικά χαρακτηριστικά, όπως την τεχνολογία Safety Shield, τον μετρητή ισχύος, καθώς και τις πληροφορίες από τα συστήματα ήχου και πλοήγησης. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto έχουν επίσης ενσωματωθεί για βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Το νέο Nissan Leaf έχει μήκος 4.48 μ., πλάτος 1.79 μ., ύψος 1.54 μ. και μεταξόνιο 2.700 χιλ. Χώρος αποσκευών 435 λίτρα. Αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάϊο και γίνεται προσπάθεια η τιμή του να διαμορφωθεί κάτω από τις 30.000 ευρώ.

H 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα υποδέχεται το κοινό μέχρι την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις