Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτά τα -μάλλον- φιλικά πλάσματα ζουν ανάμεσά μας και άλλοι τόσοι πιστεύουν πως θα 'ρθει κάποτε η ώρα να κατέβουν απ' όπου κι αν βρίσκονται στο διάστημα για να μας συναντήσουν.

Οι φίλοι εξωγήινοι ομολογουμένως έχουν πολλούς υποστηρικτές και σίγουρα οι υποστηρικτές αυτοί προσδοκίες για μια μελλοντική επαφή μαζί τους.

Ωστόσο, οι προσδοκίες τους το πιο πιθανό είναι να διαψευστούν ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν και μάλιστα μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πιο εκλαϊκευμένα το λόγο που ίσως δεν έρθουμε ποτέ σε επαφή με τους εξωγήινους.

Ποιος είναι αυτός ο λόγος που θα μας στερήσει την επαφή και τη γνωριμία με τους εξωγήινους; Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως ακόμα κι εάν βρεθεί σήμα από προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό, πιθανόν η συγκεκριμένη μορφή ζωής είναι νεκρή τη στιγμή εκείνη.

«Αν το σήμα έρχεται από την άλλη πλευρά του γαλαξία, όταν φτάσει σε εμάς, ο πολιτισμός θα έχει χαθεί», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Κλαούντιο Γκριμάλντι από το Federal Polytechnical School της Λοζάνης.

Η μελέτη σημειώνει εξίσου πως όταν ένας πολιτισμός σταματήσει να εκπέμπει σήματα αυτά θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν ως ηχώ. Παρόλο, που είναι πιθανός ο εντοπισμός τους, οι πιθανότητες να βρεθεί ζωή είναι περιορισμένη.

Ωστόσο είναι καλό να μη χάνουμε τις ελπίδες μας -αφού η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!- και να σκεφτόμαστε πως ενδέχεται να υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, που είναι σχετικά κοντά για να έχουν λάβει κάποιο σήμα από εμάς…

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις