Οι εταιρείες Japan Benex και Sumitomo, δημιουργούν ενεργειακό πάρκο με μπαταρίες ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Nissan. Οι δύο εταιρείες θα υλοποιήσουν το έργο με την κωδική ονομασία «Future Plant», χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ, ηλεκτροκίνητα οχήματα της Nissan και μπαταρίες αυτών των οχημάτων για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια τα κεντρικά της Japan Benex, στην Ισαχάγια της Ιαπωνίας.

Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας συνδυάζει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις επαναχρησιμοποιούμενες μπαταρίες και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα για την προώθηση της αποδοτικής χρήσης ενέργειας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Η Nissan θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο έργο παρέχοντας 10 αμιγώς ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα e-NV200.

Τα οχήματα και οι μπαταρίες θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της παραγόμενης ισχύος από σύστημα ηλιακής ενέργειας και θα μειώσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου, καθώς θα χρησιμοποιείται η αποθηκευμένη ενέργεια, κατά τη διάρκεια αιχμής της ζήτησης. Τα οχήματα Nissan e-NV200 θα χρησιμοποιηθούν από τους υπαλλήλους της εταιρείας για τη μετακίνηση και τις εργασίες τους, με τις μπαταρίες τους να ανακυκλώνονται στο τέλος της ζωής τους, προκειμένου να ανακατασκευαστούν ως συστατικά μέρη του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις