Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων oχημάτων της Nissan σημείωσαν άνοδο 10% λόγω της αυξανόμενης ζήτησης του Leaf. Το μοντέλο παρουσίασε ισχυρή άνοδο πωλήσεων, σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί «εκτοξεύοντας» τις πωλήσεις. Ήδη το 2018 οι πωλήσεις του Leaf έφτασαν τις 54.451 κομμάτια, σημειώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με τα 47.423 του προηγούμενου έτους. Η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 Leaf από το 2010, χρονιά που το μοντέλο διατέθηκε προς πώληση για πρώτη φορά, ενώ τώρα το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε 51 αγορές παγκοσμίως.

Το νέο Nissan Leaf θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κίνα, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Νέα Ζηλανδία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη. Στην Ελλάδα, το μοντέλο αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Leaf ανακηρύχτηκε «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο του 2018» τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις