Οι νέες πολυτελείς λιμουζίνες μάρκας «Κορτέζ», που προορίζονται για την ρωσική ηγεσία αλλά και για τις μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου, θα κάνουν το ντεμπούτο τους την ημέρα της ορκωμοσίας του Ρώσου προέδρου μετά τις εκλογές της 18ης Μαρτίου, έγραφε στις αρχές Φεβρουαρίου η εφημερίδα Izvestia.

Πράγματι ο Ρώσος πρόεδρος, μετέβη από το γραφείο του στο πρώτο κτίριο του Κρεμλίνου στη Μεγάλη Αίθουσα του Κρεμλίνου όπου έγινε η ορκωμοσία με την νέα προεδρική λιμουζίνα που είχε πάνω της το σήμα Aurus και την ένδειξη ότι είναι μοντέλο Senat.

Τη λιμουζίνα αυτή θα την χρησιμοποιεί μόνιμα ο πρόεδρος Πούτιν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ , όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος Πούτιν θα πάψει πλέον να χρησιμοποιεί τη "Mersedes και θα κυκλοφορεί με τη λιμουζίνα μάρκας «Κορτέζ».

Τα αυτοκίνητα «Κορτέζ» άρχισαν να κατασκευάζονται από το 2013 με κυβερνητική απόφαση. Τα μοντέλα μάρκας «Κορτέζ» θα κυκλοφορήσουν σε τέσσερις κατηγορίες: σεντάν, τζιπ, μίνιβαν και λιμουζίνα.

Ωστόσο, η νέα λιμουζίνα, με την οποία μετέβη ο Ρώσος πρόεδρος στην Μεγάλη αίθουσα του Κρεμλίνου για την τελετή ορκωμοσίας, δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο, αφού όπως είχε γράψει παλαιότερα η εφημερίδα Izvestia, ο Πούτιν είχε οδηγήσει δοκιμαστικά μια από τις λιμουζίνες μάρκας «Κορτέζ».

Τα αυτοκίνητα μάρκας «Κορτέζ» και τα μοντέλα τους, όπως είχε γράψει η ρωσική εφημερίδα δεν θα προορίζονται αποκλειστικά για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ρωσικής ηγεσίας, αλλά θα διατίθενται και στην ελεύθερη αγορά.

Η τιμή των αυτοκινήτων της ρωσικής αυτής μάρκας θα ξεκινάει από τα 6 και θα φτάνει τα 9 εκατομμύρια ρούβλια (86.000 – 130.000 ευρώ) και όπως είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα μοντέλα μάρκας «Κορτέζ» ρώσοι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι νέες λιμουζίνες μάρκας «Κορτέζ» θα είναι εφάμιλλες των λιμουζίνων Mercedes Maybach, Bentley και Rolls-Royce.

Πηγές: TASS, Izvestia

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις