Είναι γνωστό ότι η Volvo έχει επενδύσει σε σειρά από τεχνολογίες που αφορούν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, με στόχο να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Ήταν αυτή που το 1959 προώθησε την πατέντα της για τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, γεγονός που εκτιμάται ότι έχει σώσει αναρίθμητες ζωές.

Η ίδια εταιρεία είναι αυτή που μοιράζει σήμερα δεδομένα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου οι δρόμοι να γίνονται πιο ασφαλείς. Η τεχνολογία Hazard Light Alert είναι πρωτοποριακή στο πεδίο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όταν ένα Volvo εξοπλισμένο με αυτό το σύστημα ενεργοποιήσει τα φώτα κινδύνου (alarm), ένα προειδοποιητικό σήμα στέλνεται σε όλα τα Volvo που βρίσκονται κοντά και είναι συνδεδεμένα σε αυτήν την cloud υπηρεσία, προειδοποιώντας τους οδηγούς τους, ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενα ατυχήματα.

Το σύστημα αυτό είναι διαθέσιμο στη Σουηδία και τη Νορβηγία ήδη από το 2016 και αποτελεί βασικό εξοπλισμό σε όλα τα μοντέλα των σειρών 60, 90, καθώς και στο XC40. Ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνονται, επικυρώνονται και καθίστανται ανώνυμα τα δεδομένα που συλλέγονται και διαμοιράζονται, είναι απόλυτα σύμφωνος με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) που ισχύει από φέτος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις