Η ηλεκτροκίνηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές επιλογές για να μειωθούν οι συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών από την καύση των ορυκτών καυσίμων. Η Nissan, υποδέχεται τη νέα εποχή της αυτοκίνησης με το καινούργιο Leaf. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρόκειται να παρουσιασθεί αύριο στην Θεσσαλονίκη. Σύντομα ξεκινούν οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.

Εξοπλίζεται με αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 ίππων. Η ροπή του καθορίστηκε στα 32,6 χλγμ. Προσφέρει βελτιωμένη εμβέλεια 378 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, επιτρέποντας στον οδηγό να απολαμβάνει μεγαλύτερες διαδρομές, διασυνδεδεμένες με το εκτεταμένο ευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης CHAdeMO. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί οκτώ ώρες.

Από τις νέες τεχνολογίες που λανσάρει ξεχωρίζει την e-Pedal, γιατί μειώνει το στρες στην οδήγηση. Η τεχνολογία e-Pedal, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμε το αυτοκίνητο. Ο οδηγός, έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, να επιταχύνει, να επιβραδύνει είτε να σταματήσει, αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκεί στο πεντάλ του γκαζιού.

Όταν το πεντάλ του γκαζιού είναι πλήρως απελευθερωμένο, τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα, φέρνοντας το αυτοκίνητο σε πλήρη στάση, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της πέδησης για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Το αυτοκίνητο διατηρεί τη θέση του, ακόμη και σε απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, μέχρι να πιεστεί ξανά το πεντάλ του γκαζιού. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός απαλλάσσεται από το στρες.

Επίσης, εφοδιάζεται με προηγμένο σύστημα υποστήριξης του οδηγού Pro Pilot. Χρησιμοποιεί το τιμόνι, την πέδηση και την επιτάχυνση για να υποστηρίξει τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο κινείται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, σε συνθήκες βεβαρυμμένης κυκλοφορίας, όπως και στον αυτοκινητόδρομο. Σε χαμηλές ταχύτητες, επιβραδύνει και αν απαιτηθεί ακινητοποιεί το αυτοκίνητο. Όταν η κυκλοφοριακή ροή επανέλθει, θα ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Περιλαμβάνεται και το Pro Pilot Park για πλήρως αυτόνομη διαδικασία στάθμευσης. Λειτουργεί σαν μια κινητή μονάδα ισχύος με αμφίδρομη φόρτιση. Δίνει πίσω ενέργεια για να τροφοδοτήσει το σπίτι είτε το γραφείο.

Το νέο Nissan Leaf έχει ανασχεδιασμένο εσωτερικό, με οδηγοκεντρική φιλοσοφία. H νέα οθόνη TFT 7 ιντσών, απεικονίζει βασικά χαρακτηριστικά, όπως την τεχνολογία Safety Shield, τον μετρητή ισχύος, καθώς και τις πληροφορίες από τα συστήματα ήχου και πλοήγησης. Τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto έχουν επίσης ενσωματωθεί για βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις