Η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση κράνους πρωταγωνίστησαν, ως παραβάσεις, κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων σε (3.132) οχήματα, όπου και βεβαιώθηκαν (1.173) παραβάσεις.

Οι έλεγχοι έγιναν σε όλη την Κρήτη, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών αλλά και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Εκατόν σαράντα δύο συνεργεία ελέγχων κατέγραψαν παραβάσεις και συγκεκριμένα: Υπερβολική Ταχύτητα272, μη χρήση προστατευτικού κράνους 111, μη χρήση ζώνης ασφαλείας 82, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 33, χρήση κινητού τηλεφώνου 70, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 21, αντικανονικό προσπέρασμα 36, αντικανονικοί ελιγμοί 59, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 19 και άλλες παραβάσεις 470 με το σύνολο των παραβάσεων να ανέρχεται στις 1.173.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η μη χρήση ζώνης αλλά και η χρήση κινητού που αποδεδειγμένα ευθύνονται για ατυχήματα και δυστυχήματα, κατέγραψαν υψηλά νούμερα παραβάσεων στους ελέγχους. Η οδική ασφάλεια, μας αφορά όλους επισημαίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, τονίζοντας ότι:

«H ευαισθητοποίηση, η αλλαγή νοοτροπίας, η αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας μας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, για να μπει επιτέλους ένα «stop» στα τροχαία ατυχήματα. Ας είναι αυτό το μήνυμα και ο τρόπος σκέψης μας, για να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ