Το πρωτότυπο BMW Motorrad Concept 9cento είναι από τα νέα μοντέλα που συνδυάζουν συναίσθημα και επιδόσεις με περιπετειώδες πνεύμα, ευελιξία και διασκεδαστική οδήγηση. Έχοντας προδιαγραφές για ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, σε αλπικά περάσματα, σε στενά δρομάκια μέσα από απομονωμένα χωριά ή απλά για χαλαρή μια βόλτα στο café της πλατείας το BMW Motorrad Concept 9cento αποτελεί την τέλεια επιλογή για όλες τις… διαδρομές.

Αποτυπώνει μία έξυπνη φιλοσοφία για το μέλλον. Με τη συμπαγή σιλουέτα του αποπνέει με την πρώτη ματιά μία αίσθηση ευελιξίας και ελαφρού βάρους. Το φέρινγκ, το ρεζερβουάρ και το πλαίσιο προδίδουν τον ταξιδιωτικό χαρακτήρα της μοτοσικλέτας.

Το πλαϊνό πάνελ σε Pure Metal Silver είναι κλασικό για την κατηγορία Adventure Sport και άμεσα αναγνωρίσιμο. Σε όλα τα αλουμινένια εξαρτήματα, όπως το κεντρικό κάλυμμα του ρεζερβουάρ, το υποπλαίσιο και οι βάσεις μαρσπιέ, η μηχανουργική κατεργασία οδηγεί το βλέμμα στον εμπρός τροχό. Αυτή η ανάγλυφη δομή φαίνεται μόνο από κοντά και παραπέμπει σε τοπογραφικές υψομετρικές καμπύλες.

Η σχεδίαση των αναρτήσεων το καθιστά ιδανικό και για χρήση ταξιδιού. Οι μεγάλες διαδρομές εξασφαλίζουν οδηγική άνεση και χαρίζουν στη μοτοσικλέτα μία αίσθηση ευελιξίας. Από την άλλη, η ζελατίνα και το φέρινγκ παρέχουν προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες. Τα εργονομικά χειριστήρια και η σχετικά χαμηλή, κάθετη θέση οδήγησης είναι δύο ακόμα βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην τέλεια διασκεδαστική οδήγηση σε μακρινές διαδρομές.

Μπροστά ξεχωρίζουν οι δύο συμμετρικοί προβολείς με μοντέρνο στυλ και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας στο κάτω τμήμα σε δυναμικό σχήμα U, ενώ δύο συμπαγείς φακοί LED σε κάθε πλευρά εκπέμπουν τις δέσμες της μεσαίας και μεγάλης σκάλας.

Τα πίσω φώτα ξεχωρίζουν όπως και τα εμπρός, καθώς δύο στοιχεία LED είναι ενσωματωμένα κάτω από τη σέλα και υιοθετούν το γνώριμο μοτίβο της BMW Motorrad των 2 C απέναντι το ένα στο άλλο, σε μία τεχνική εμφάνιση.

Γενικά, το BMW Motorrad Concept 9cento αναθεωρεί την επικρατούσα αντίληψη για μία μοντέρνα μοτοσικλέτα τουρισμού προσθέτοντας έξυπνη λειτουργικότητα. Αυτές οι πρακτικές αρετές ερμηνεύονται με συναισθηματική σχεδίαση, χωρίς ωστόσο να παραμελούνται η ευελιξία και η διασκεδαστική οδήγηση…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις