Το ρομπότ stuntronics προήλθε από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Disney, εκτελεί ανάποδα σάλτο και πετάει στον αέρα σαν ένας σωστός υπερήρωας!

Το πρόγραμμα ρομπότ της Disney έκανε ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με την αποκάλυψη ενός ανθρωποειδούς ρομπότ ικανό να ασκεί ακροβατικά όπως ακριβώς και ο άνθρωπος. Ένα βίντεο του ρομπότ stuntronics δείχνει την αυτόνομη μηχανή που εκτοξεύεται στον αέρα από μια κούνια και εκτελεί αρκετές περιστροφές, πριν από την προσγείωση σε ένα δίχτυ.

Η παρουσίαση του ρομπότ- ακροβάτη έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την αποκάλυψη από την Disney του πολύ πιο παραπλανητικού ρομπότ Stickman.

Και τα δύο ρομπότ προέρχονται από το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Disney (Walt Disney Imagineering Research and Development), το οποίο δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία για να εξερευνήσει την εικονική πραγματικότητα, τη ρομποτική και άλλες αναδυόμενες τεχνολογίες.

Το ρομπότ Stickman ήταν το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία του ρομπότ ανθρώπινης κλίμακας, ικανό να εκτελέσει backflips και άλλα ακροβατικά. Η πρώτη δουλειά για το ρομπότ καταιγισμού είναι πιθανό να είναι ως μέσο έλξης της Disneyland και των αδελφών πάρκων της.

Ένα ερευνητικό έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς το Stickman εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τα ακροβατικά του ρομπότ και την ανάπτυξη τους, δηλώνοντας: "Οι καλλιτέχνες έχουν αναπτύξει εντυπωσιακές ακροβατικές τεχνικές για χιλιάδες χρόνια γυμναστικής"

"Ταυτόχρονα, τα ρομπότ έχουν αρχίσει να γίνονται πιο κινητά και αυτόνομα και μπορούν να μιμηθούν αυτά τα ακροβατικά με δραματικούς και ενημερωτικούς τρόπους".

Όπως το ρομπότ Stickman, η τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί ένα επιταχυνόμετρο, γυροσκόπιο και μια σειρά από λέιζερ για να εκτελέσει τα ακροβατικά. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την TechCrunch, δείχνει πως τα ρομπότ Stuntronics μπορούν μέχρι και να ξεπεράσουν τις πόζες ενός υπερήρωα στον αέρα.

"Αυτό που έχει σημασία είναι η συνειδητοποίηση ως προς το πού βρίσκονται οι χαρακτήρες μας – είτε πρόκειται για χαρακτήρες Star Wars, για τους χαρακτήρες Pixar, για τους χαρακτήρες Marvel ή για τους δικούς μας κινούμενους χαρακτήρες – είναι ότι κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που είναι πραγματικά, αλλά πραγματικά δραστήρια σαν αληθινά ", δήλωσε στο δημοσίευμα ο Tony Dohi, επιστημονικός συνεργάτης της Disney.

"Και αυτό γίνεται η προσδοκία των επισκεπτών του πάρκου μας ότι οι χαρακτήρες μας κάνουν όλα αυτά τα πράγματα στην οθόνη – αλλά όταν πρόκειται για τα αξιοθέατα μας, τι κάνουν οι animatronic φιγούρες δράσης μας;"

Η Disney δεν έχει αναφέρει ακόμη πότε οι επισκέπτες αναμένουν να δουν τα ρομπότ να παίζουν σε θεματικά πάρκα.

Πηγή: manslife.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις