Ο Κούρδος από το Ιράν, Κότσερ Μπίρκαρ, από τον οποίο εκλάπη την Τετάρτη το Μετάλλιο Φιλντς λίγη ώρα αφού του απονεμήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, θα λάβει καινούργιο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της απονομής.

«Το Σάββατο θα λάβει ένα μετάλλιο ίδιο με αυτό που εκλάπη», εξήγησε χθες Παρασκευή εκπρόσωπος της Διεθνούς Διάσκεψης Μαθηματικών, που διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως τις 9 Αυγούστου.

Η απονομή των Μεταλλίων Φιλντς, τα οποία αποκαλούνται και «Νόμπελ των μαθηματικών», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη κατά την τελετή έναρξης της Διάσκεψης.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, ο 40χρονος Μπίρκαρ –ο οποίος είναι πρόσφυγας από το Ιράν και διδάσκει στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, ενώ έχει λάβει και τη βρετανική υπηκοότητα– είχε βάλει το μετάλλιο αξίας περίπου 4.000 δολαρίων στον χαρτοφύλακά του μαζί με το κινητό του τηλέφωνο και το πορτοφόλι του.

Λίγα λεπτά αργότερα συνειδητοποίησε ότι ο χαρτοφύλακας λείπει και ενημέρωσε τους διοργανωτές.

Την Πέμπτη η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι μπόρεσε να εντοπίσει δύο υπόπτους για την κλοπή χάρη στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διοργάνωσης, εκτός από τα τέσσερα μετάλλια που θα απονέμονταν, είχε τυπωθεί και ένα πέμπτο για ενδεχόμενη έκτακτη ανάγκη, στο οποίο δεν είχε χαραχθεί κανένα όνομα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις