Θύελλα αντιδράσεων από φεμινίστριες οι οποίες διαμαρτύρονται για τον σχεδιασμό των νέων iPhones, που λάνσαρε η Apple αυτή την εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι είναι «πολύ μεγάλα» για να χωρέσουν στο μέσο γυναικείο χέρι.

Μάλιστα υπήρξαν και μερικές οργισμένες αντιδράσεις στην είδηση ότι η εταιρία διακόπτει την έκδοση του μοντέλου iPhone SE, που είχε μικρότερη οθόνη.

Το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι εφόσον το μέσο γυναικείο χέρι είναι κατά μία ίντσα μικρότερο σε πλάτος συγκρινόμενο με το ανδρικό, οι γυναίκες ωθούνται, αναγκαστικά, στην αγορά μικρότερων συσκευών.

«Δεν είναι κάτι που επηρεάζει την υγεία των γυναικών, άλλωστε οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερο το iPhone από τους άνδρες, αλλά με εκνευρίζει που η Apple δεν λαμβάνει υπ' όψιν το σώμα μας κατά το σχεδιασμό.Θα πρέπει να μας νευριάζει αυτό, πληρώνουμε τα ίδια χρήματα με τους άνδρες, για ένα προϊόν που δεν ταιριάζει εξίσου καλά σε εμάς», δηλώνει στην Daily Telegraph η ακτιβίστρια Καρολίν Κριάδο Πέρεζ.

Όπως εξηγεί, η ακτιβίστρια θα πρέπει είτε να αναβαθμίσει το κινητό που έχει, με παρωχημένη τεχνολογία, είτε να αγοράσει ένα καινούριο, που δεν χωρά στο γυναικείο χέρι. «Δεν είναι αποδεκτή επιλογή στον 21ο αιώνα, πρέπει να έχεις ένα κινητό», επισημαίνει.

Άλλες γυναίκες εξηγούν ότι γυναίκες με μικρά χέρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να κρατούν κινητό με τόσο μεγάλη οθόνη.

Με τις απόψεις των φεμινιστριών, συντάσσεται και η βουλευτής των Εργατικών Jess Phillips, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρίες συχνά δεν σχεδιάζουν έχοντας τις γυναίκες υπόψιν τους».

Να σημειωθεί ότι το πρώτο μοντέλο iPhone, το 2007, είχε οθόνη μεγέθους, 3,5 ιντσών. Αλλά τα νέα μοντέλα μάλλον ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το μέγεθος. Το iPhone XS έχει οθόνη 5,8 ιντσών, το iPhone ΧΡ 6,1 ιντσών και το iPhone XS Max οθόνη 6,5 ιντσών, ενώ η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις του iPhone SE, με οθόνη 4 ιντσών.

Πηγή: Daily Telegraph

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις