Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα τη συνεργασία της με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδίασης του São Paulo, με στόχο να βοηθήσει τους υποψήφιους σπουδαστές να παρακολουθήσουν το μάθημα σχεδιασμού αυτοκινήτου. Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει, επίσης, μία διεύρυνση στο πρόγραμμα σπουδών, προσφέροντας στους φερέλπιδες σχεδιαστές αυτοκινήτων στη Βραζιλία πρόσβαση στις τάξεις του μαθήματος.

Το πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί έναν χρόνο με τα μαθήματα να παραδίδονται σε εναλλασσόμενα Σαββατοκύριακα, επικεντρώνεται σε σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και να εισέλθουν σε αυτό το επάγγελμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μία διεθνή ενότητα μίας εβδομάδας στο Τορίνο της Ιταλίας, που θεωρείται ως ένας από τους κυριότερους κόμβους στον κόσμο για τον σχεδιασμό αυτοκινήτων.

Στο τέλος κάθε εξαμήνου οι μαθητές θα κληθούν να δημιουργήσουν ένα έργο που θα σχετίζεται άμεσα με τη Nissan, γεγονός που θα τους δώσει την ευκαιρία να βιώσουν τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου αυτοκινήτου και να το προσθέσουν στο βιογραφικό τους.